- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

БиХ не иде на Евробаскет зато што нема новца?

© Фото : ФИБАРепрезентација БиХ
Репрезентација БиХ - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Пратите нас
Кошаркашки савез Босне и Херцеговине обратио се јавности саопштењем у ком се истиче да је наступ сениорског тима на Европском првенству под знаком питања због недостатка финансија. То заиста не спада у честе случајеве у данашње доба.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Савез БиХ је, како истиче, исцрпео све могућности у потрази за новцем, а сада је решио да се саопштењем обрати јавности.
И пошаље поруку – „не окрећите главу“.
Саопштење преносимо у целости.
„Шест кошаркашких репрезентација Босне и Херцеговине требало би у наредна два месеца да учествују на великим такмичењима. По две кадетске и јуниорске на европским првенствима у наредних 20 дана, а затим у септембру следи учешће мушке сениорске репрезентације на Евробаскету, као и историјски наступ женске сениорске селекције на Светском првенству у Аустралији.
Кошаркашки савез БиХ осигурао је део средстава за припреме наших националних тимова, уз помоћ спонзора и једног дела институција, којима смо и те како захвални на томе. Међутим, с обзиром на огромне трошкове које изискују наступи на ЕП и СП, финансијску конструкцију једноставно не успевамо затворити.
Куцали смо на многа врата, тражили подршку, али углавном наилазили на негативне одговоре, често и игнорисање. То се нарочито односи на државне, ентитетске и локалне власти.
Као да се не ради о репрезентацијама наше земље, јер како другачије објаснити чињеницу да новца из државног или федералног буџета има, например, више за поједине клубове и удружења, него за националне селекције? Поготово за кошаркашке, које су толико пута обрадовале наш народ и које то намеравају чинити и у предстојећим месецима – ако уопште буду у могућности отићи на континентална и светска такмичења.
Ситуација је, да будемо потпуно отворени и директни, управо таква да су предстојећи наступи на ЕП и СП наших репрезентација под великим упитником. Излаз тренутно не постоји, стога није далеко тренутак када ћемо бити приморани отказати учешћа на поменутим такмичењима.
Све је већ покушано, ниједна додатна опција није остала на столу. Стога упућујемо апел потенцијалним спонзорима, а нарочито државним, ентитетским и општинским институцијама да нам помогну. Ово су наше репрезентације. Наши младићи, наше девојке. С поносом желе представљати Босну и Херцеговину, гледати заставу домовине тамо где јој је место, међу барјацима европских и светских кошаркашких велесила.
Не требају нам честитке кад се све заврши, јер можда нам овог пута нећете ни имати шта честитати. Требају нам конкретна дела и јасна подршка. Не окрећите главу", наводи се у саопштењу КС БиХ.
Јусуф Нуркић - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
СПОРТ
Нуркић се враћа у репрезентацију БиХ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала