- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Да има државе, свe свештенике СПЦ би требало похапсити“ - скандалозна порука црногорске посланице

© Фото : Youtube/Skupština Crne Gore/PrintscreenДрагиња Вуксановић Станковић, посланица СДП у Скупштини Црне Горе
Драгиња Вуксановић Станковић, посланица СДП у Скупштини Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Пратите нас
Посланица СДП-а Драгиња Вуксановић Станковић оценила је током полемике са премијером Црне Горе Дританом Абазовићем да би „све свештенике СПЦ требало похапсити“ и истакла да „ако Влада потпише Уговор са СПЦ, то ће значити окупацију Црне Горе“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Црногорци то нећете дозволити. Ваше џамије су заштићене, а верска права Црногорки и Црногораца су угашена. Ја немам право на слободу вероисповести, која ми је Уставом загарантована, а то говорим у име свих Црногорки и Црногораца“, казала је Вуксановић Станковић, преноси НСПМ.
Како је навела, нико није рекао да полиција неће моћи да уђе у верске заједнице и извршава своје законом предвиђене обавезе, него полиција и тужилаштво морају прво да обавесте архијереја пре него што ухапсе попа.
„А много их је зрело за хапшење. Да има државе сви свештеници СПЦ би били похапшени, јер сви раде против Црне Горе! То је једна парамилитарна организација – Српска православна црква у Црној Гори“, поручила је црногорска посланица.
„Нисмо ми криви што Србија нема своју историју па краде нашу, што су они били под Турцима када смо ми имали своју државу“, наставила је Вуксановић Станковићи додала:
„Црна Гора никад никоме није служила, никад није била вазал. Проблем је што сад имамо слуге. Да ли вам сметају Црногорци? Ви не волите Црногорце и Црну Гору. Да волите не бисте потписивали овакав Темељни уговор“, закључила је Драгиња Вуксановић Станковић.
Премијер Црне Горе Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
РЕГИОН
Одложен састанак радног тима за Темељни уговор са СПЦ
Параклис посвећен Светом Стефану Првовенчаном, поред Саборног храма Светог Симеона Миротичивог у Беранама.  - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
РЕГИОН
Зашто су Мило и Дритан опет „купили вријеме“ за потписивање Темељног уговора са СПЦ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала