- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како зелено од црног? /фото/

© AP Photo / Scott HeppellНавијачи Њукасла прослављају продају свог клуба
Навијачи Њукасла прослављају продају свог клуба - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Пратите нас
Њукасл је добио власника из Саудијске Арабије, навијачима се свидело то што се у клуб слио велики новац, али је питање колико ће им се допасти трећа гарнитура дресова која ће бити у бојама Саудијске Арабије. Дакле, црно-бели клуб носиће дресове зелено-беле боје, јако сличан дресу репрезентације националног тима ове заливске краљевине.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Грб тима ће такође бити промењен, пошто ће уместо црно-бео бити зелено-бео на том дресу, а уз белу подлогу детаљи на крагни, рукавима биће зелени, као и име и број играча.
Разлог овоме је што саудијски власници хоће да побољшају продају у својој богатој држави.
Конзорцијум, иза ког стоји држава, прошле године је за 300 милиона фунти постао власник 80 одсто Њукасла и у међувремену уложио доста новца у довођење новог тренера и фудбалера, а сада је дошла на ред промена клупских симбола.
У јануару у првом прелазном року откако су богати саудијски власници преузели клуб потрошено је преко 100.000.000 евра за пет нових играча.
Иако су били усхићени доласком нових власника, овај њихов потез навијачи Њукасла не подржавају, те оцењују да то што је клуб у власништву Саудијаца не значи да треба и да личи на њих.
Мохамед Бин Салман,пребогати принц Саудијске Арабије купио је клуб од Мајка Ешлија, довео новог тренера, појачања и задржао клуб у елити.
Неко би рекао - не може и јаре и паре.
Крис Киркланд - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
СПОРТ
Потресна исповест као наук за све: „Таблете су ме разнеле!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала