- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Потресна исповест као наук за све: „Таблете су ме разнеле!“

© Фото : Скриншот / Јутјуб / Redmen TVКрис Киркланд
Крис Киркланд - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Пратите нас
Неправилна употреба, практично злоупотреба медикамената који утичу на нервни систем, све је чешћа међу млађом популацијом широм света, такав тренд је стигао и у Србију, а све негативне последице такве праксе открио је британски голман Крис Киркланд, говорећи да је стигао до ивице живота.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Некадашњи голман Ливерпула и репрезентације Енглеске, момак чији деда је зарадио велики новац јер се кладио да ће његов, тада малолетни унук стићи до дреса националног тима, умало је неславно завршио јер је ушао у проблем са медикаментима.
Таблете против болова су га довеле у толико тешко психичко стање да је стигао и на корак од самоубиства.
„Био сам завистан од таблета против болова. Пио сам их превише, донеле су ми халуцинације, анксиозност и друге проблеме. Таблете су ме разнеле. Нису ми помагале, а промениле су ме као особу. Повукао сам се у себе, нисам желео ништа да радим, изгубио сам интересовање за све“, рекао је Киркланд.
Трамадол, односно тродон, био је лек који је Киркланд готово злоупотребљавао јер је дневно конзумирао грам и по, а максимална дозвољена количина и то за третман под контролом лекара је 400 милиграма.
„Таблете су ме ментално уништиле. Било ми је доста свега и сећам се да сам једне ноћи изашао из куће, попео се на врх крова и желео сам да скочим. Одустао сам, позвао сам супругу, рекао сам јој све и потражио помоћ“.
Међутим, зависност није лако могла да постане његова прошлост.
„Нашао сам после и неке таблете из Индије. То је најгоре искуство у мом животу. Био сам ужасно болестан, али сам преломио јер сам имао две опције, или да се решим свега или да умрем“.
Прошле године Киркланд је отишао на одвикавање од лекова и нада се да је са проблемом зависности завршио, али његов пример упозорава колико, наизглед безопасни и корисни лекови, могу да постану гадан господар живота и пут у смрт.
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
СПОРТ
Србија не сме да испусти Стефана /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала