- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немања је објаснио свој шмекерски потез: „Никакве несугласице“

© Sputnik / Елена РускоНемања Матић
Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Пратите нас
Немања Матић, бивши репрезентативац Србије, стигао је у центар пажње трансфером у италијанску Рому из Манчестер јунајтеда, али и џентлменским потезом да „поклони“ свој већ изабрани број на дресу новопридошлој аквизицији римске екипе, Паулу Дибали.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Матић је кроз каријеру носио број 21, задужио га је и по доласку у Рому, али је Аргентинац, појачање из Јувентуса, питао за замену.
Матић је у стилу правог шмекера одлучио да услиши молбу новог саиграча и да потом за себе изабере „осмицу“.
„Није било никаквих несугласица. Када је дошао питао ме је и рекао сам му да нема проблема. Дрес са бројем осам је новитет за мене, само једном сам га носио и то у репрезентацији“, рекао је Матић.
Искусни дефанзивни везиста је свестан да Рома у Дибали има велико појачање и лидера.
„Дибала је момак који ће донети додатни квалитет потребан за постизање резултата у будућности. Играо сам против њега и знам колико може бити опасан. То је прави профил играча за нас. Пауло је старомодни офанзивни везиста који може да игра и као други нападач. Профил који се све ређе појављује у савременом фудбалу. Ако баш морам да га упоредим са неким рекао бих да је налик на Мату у најбољим годинама. Да се разумемо, онај Мата који је са Шпанијом освојио Светско првенство и Европско првенство. То су они играчи који пуне стадионе и додиром решавају меч", казао је Матић.
Немања јесте тек стигао у Рим, али га је ту сачекало добро познато лице – Жозе Мурињо са којим је сарађивао у Челсију и Манчестер јунајтеду.
„Није узалуд што сам ја везиста који је после Франка Лампарда одиграо више утакмица са њим... Евидентно је да постоји у нама жеља да освајамо трофеје, али прерано је о томе причати у јулу, то је све. Било ми је потребно мање од пет минута да прихватим Жозеов позив. Када сам одлучио да напустим Јунајтед он ме је позвао и одмах сам рекао да“, закључио је Матић.
Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
СПОРТ
Тоти му нудио „десетку", Аргентинац узео омиљени број Немањи Матићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала