- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Појачава се притисак на Америку због Нолета: „Због чега је то тако?“

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић и Ник Кирјос
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Пратите нас
Како време пролази многима је нејасно зашто Сједињене Америчке Државе не желе да допусте Новаку Ђоковићу да уђе у земљу и одигра УС Опен. Због тога се огласио и доктор Ели Дејвид и запитао се зашто српски тенисер не може да уђе, а два пута је прележао коронавирус.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Дејвид је своју збуњеност Ђоковићевим слућајем објавио и објаснио на Твитеру.
„Ако сте примили две дозе вакцине пре више од годину дана, а у међувремену нисте добијали нове дозе, можете да уђете у САД. Али, ако сте два пута прележали коронавирус, што је случај код Ђоковића, не можете. Због чега је то тако? Може ли неко да ми објасни медицински доказ иза ових правила?“, запитао се Дејвид.
Иначе, овај доктор није било ко, већ је један од водећих експерата за Вештачку интелигенцију и процесе учења, а објавио је преко 50 радова на ову тему. Такође, бави се и генетиком.
Његово јавно питање само је нови притисак на јавност у Америци да се Новак пусти у земљу, а било их је још.
Подсећања ради, скоро 25.000 људи потписало је онлајн петицију у којој се позива Тениска асоцијација САД да заједно са владом те земље пронађе решење како би Новак Ђоковић могао да наступи на УС Опену.
„У овој фази пандемије, апсолутно нема разлога не допустити Ђоковићу да се такмичи на УС опен 2022. Влада САД и УСТА морају да сарађују и да му дозволе да игра. Ако невакцинисани Американци могу да играју, Ђоковићу као једног од легенди тениса мора бити дозвољено. Учини то, УСТА“, наводи се у тексту петиције на сајту change.org.
Питање могућег Новаковог неиграња на УС Опену потегао је чак и Тенис Сандгренкоји се питао због чега он може да игра као невакцинисан, а Ђоковић не може.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
СПОРТ
Новак је пре 16 година почео да „броји“ /фото, видео/
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
СПОРТ
Америка заборавила Србина и Руса – Надалу велико признање, а Новака и Данила „ни на мапи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала