- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Систем ће коначно послушати Новака – Шпанац и Србин су дуго чекали на важну одлуку

© AP Photo / Alberto PezzaliНовак Ђоковић, Вимблдон, Лондон
Новак Ђоковић, Вимблдон, Лондон - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Пратите нас
Андреа Гауденци, председник Асоцијације Тениских професионалаца (АТП), најавио је да организација разматра о увођењу Мастерса на трави. Одлука би била од великог значаја за Новака Ђоковића, српског тенисера, који обожава да игра на трави на којој прави изузетне резултате.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Новак Ђоковић освојио је седам трофеја на Вимблдону, али његови пехари на трави сигурно би били и бројнији да српски ас има могућност да више игра на тој подлози.
Српски ас не практикује често да се на трави припрема за најпрестижнији Гренд слем, а то је делом због тога што ниједан турнир ни пре ни после Вимблдона није из серије 1.000.
Док бетон и шљака имају по неколико Мастерса, трава нема ниједан, што је велика штета када се узму у обзир тенисери попут Новака, Роџера Федерера раније и тренутно Матеа Беретинија који уживају да играју на тој подлози.
Овај проблем ускоро би могао да буде решен, а то је потврдио први човек АТП организације.
„Постоје три недеље између Ролан Гароса и Вимблдона. Трава је једина подлога на којој нема Мастерс 1.000 турнира, тако да између Рима и Канаде немамо врхунски садржај за навијаче. Мастерс на трави би имао смисла. Циљ нам је да имамо Мастерс на трави у будућности. Посебно је битно имати га за тржиште у Немачкој које је јако битно“, истакао је Андреа Гауденци.
Укупна сезона на трави траје само пет недеља, један од разлога је тешко одржавање те врсте подлоге.
Поред тога што Новак игра перфектно на трави, Рафаел Надал такође није крио да би волео да игра више турнира на тој подлози.
Лепа вест са собом ипак носи једну врсту проблема уколико се сезона не продужи пуно, јер тенисери не би имали пуно времена и питање је колико би њих успело да се одазове да игра на Мастерсу уколико се распоред не прилагоди.
Бернарда Пера - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
СПОРТ
Како је Хрватска изгубила шампионку – обећавали јој „брда и долине“, али Америка испунила сан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала