- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велика пљачка Челсија у режији једног човека

© AP Photo / Joan MonfortЂоан Лапорта
Ђоан Лапорта - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Пратите нас
Читавог лета Челси је изложен малтретирању од стране Барселоне. Чим стручни штаб „Плаваца“ пожели неког топ фудбалера, ево их Каталонци са понудом и намером да им га преотму. Тако је било са Бразилцем Рафињом из Лидса, а могло би лако да буде и са француским штопером Жилом Кундеом из Севиље. У чему је штос?
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Вероватно у чињеници да агенти француског фудбалера имају добре везе са газдом Барселоне Ђоаном Лапортом. Уосталом, Челси је нудио више пара и за Рафињу (70 милиона евра), али је преко свог агента и некадашњег фудбалера Каталонаца, Португалца Дека, Бразилац на крају прешао у Барсу за 58 милиона евра и бонусе.
Једноставно, Барса је Барса, а Рафињин изговор зашто је одбио Челси је чињеница да је у Каталонији играо и његов идол из детињства Роналдињо и да је играње за Барсу озбиљан изазов у каријери.
Са друге стране, ситуација са Жилом Кундеом је мистериозна. Томас Тухел је остао без двојице штопера овог лета – Ридигера и Кристенсена – који су отишли, а за сада је на Стамфорд Бриџ стигао само Калиду Кулибали из Наполија да попуни рупе у одбрани.
Ипак, то није довољно тренутно, што показује и пораз Челсија од Арсенала од 4:0 минуле ноћи када је одбрана изгледала ужасно.
Зато је Челси убрзао потеру за Кундеом, и у петак увече се веровало да ће француски репрезентативац завршити у Лондону за обештећење од 60 милиона евра, а играчу плата 10 милиона по сезони и уговор на пет година. Трансфер новинар Фабрицио Романо је објавио истовремено да је Барселона одустала од Кундеа, јер неће да плати 60 милиона што је још више подигло оптимизам Томаса Тухела.
Међутим, субота јутро је донела нову бомбу из Каталоније познатог новинара „Спорта“ Ђерарда Ромера по којој је, наводно, Барса, после Рафиње, спремна да преотме и Кундеа Челсију. Романо је одмах контактирао Севиљу и тамо му је речено да никакав договор немају са Барселоном, што значи да је Лапорта опет „муљао“ нешто са менаџерима француског играча.
Тренер Челсија Тухел на турнеји у САД није желео да коментарише нову крађу Каталонаца.
„Ви кажете да је Кунде изабрао Барселону, али ја не причам о играчима који нису моји. Нема никаквих вести о Кундеу, када их буде, знаћете први“, дипломатски је Немац одговорио на питање.
Потом је настало затишје, а тренутно нико не зна шта ће бити са Кундеом. Оно што је посебно занимљиво је да овај сукоб око Фаранцуза долази у тренутку док Барса покушава да доведе двојицу фудбалера Челсија – Маркоса Алонса и Сезара Аспиликуету.
Овом првом Челси неће правити проблем јер се ионако свађао са Тухелом и није задовољан минутажом коју ће имати поред Бена Чилвела, тако да би током ове недеље Алонсо могао у Каталонију за неко симболично обештећење.
© AP Photo / Pierre Philippe MarcouПеп Гвардиола, менаџер Манчестер ситија, и Томас Тухел, менаџер Челсија, пред почетак финала Лиге шампиона
Пеп Гвардиола, менаџер Манчестер ситија, и Томас Тухел, менаџер Челсија, пред почетак финала Лиге шампиона - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Много комплекснија је позиција Аспиликуете, капитена Челсија, који жели у Барселону, али због неизвесности са Кундеом не може да добије зелено светло.
„У Аспију имамо шпанског репрезентативца и капитена, али га Барселона тако не третира, па нисам сигуран да могу да му пружим оно што жели. Нервира ме Барса, мој посао је да Челси буде најбољи. Рекао сам то и Аспиликуети, не свиђа му се, али ме разуме. Знам да му је тешко јер га Барселона данима притиска“, изјавио је Тухел.
У сваком случају, дани пред нама размрсиће ваљда све чворове које су уплели Барселона и Челси. Нема се пуно времена, првенства стартују за две недеље.
Барселона Реал Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
СПОРТ
Спектакл у Лас Вегасу – Барса „рафалом“ победила Реал, Левандовски дебитовао
Сон - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
СПОРТ
Немци га вређали на расној основи – он им се слатко осветио
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала