- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрвати упозоравају на Србију

CC0 / Pixabay / Рукомет
Рукомет - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Пратите нас
Млада рукометна репрезентација Србије направила је велики успех на Европском првенству у Португалу пошто се пласирала у полуфинале турнира, није успела да прође у меч за златну медаљу, али је оставила одличан утисак. И забринула хрватску јавност.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

И док је у Србији овај успех нажалост прошао испод радара, зато у суседној Хрватској позивају на дубоку анализу пошто нису дошли чак ни до елиминационе фазе.
Добро је познато да су Хрвати у овом спорту дуго били међу најбољим репрезентацијама света, међутим у последњих неколико година дошло је до пада који их забрињава.
Истина, Хрватска је освојила сребро на Европском првенству 2020. године, али је скоро деценију без медаље на Светском првенству и Олимпијским играма, док млађе категорије посустају.
Тако је „Јутарњи лист“ објавио текст насловљен „Лето јасно показује колико хрватски рукомет касни, доживели смо дебакл, а највише се диже – Србија” у коме се поручује да њихову некадашњу сребрну генерацију очекује разигравање од 13. до 16. места, што свакако указује на њихове проблеме.
„Дакле, ништа није вечно, ствари се мењају, а основа је прича ‘колико радиш толико и имаш’“, поручује новинар “Јутарњег листа”.
Наведено је и да посебну пажњу треба обратити на Шпанију и Србију које су направиле успех и на Медитеранским играма.
„Евидентно је да су лето савршено искористили и показали како се радом то може. Шпанија је у континуитету врх европског рукомета с било којом селекцијом да игра, а Србија показује огроман напредак и врло ускоро ће сениорска репрезентација бити спреман за врхунске резултате. Зашто ми нисмо на том трагу, тешко је рећи док сви ћуте...“, додаје аутор и хвали селектора Тонија Ђерону који је од Србије направио озбиљну селекцију.
Истиче се да Србија већ има добру основу са Милосављевим, Цупаром, Кукићем, Пешалмбеком, Марсенићем, Илићем, Ђукићем, Радивојевићем и Николићем, док је током освајања бронзе на Медитеранским играма добила још нових играча.
То су Јандрић, Милић, Борзаш, Грозданић, Милосављевић, док на јуниорском ЕП блистају Стефан Додић, Милош Кос, Шмигић...
„Ми на Медитеранским играма нисмо били, није било добро ни на последњим великим такмичењима, јуниори нам губе од Италије, 13 разлике од Исланда... И сви чекају да се у јануару догоди чудо, па да кажемо да је све добро. Може се догодити, јер имамо одличних играча, али генерално и дугорочно на овакав начин ништа неће бити добро, јер млади играчи уместо да играју траже изговоре да иду само на велика сениорска такмичења, траже алибије у плаћању осигурања, уместо да се то одмах и по хитном поступку прекине, јер када потписују нове уговоре јако им је важно бити део репрезентације. Не само њима, да не буде забуне. Лепше је на плажи, али посао је посао, ту нема алтернативе. Лето нам је показало да дебело каснимо и да хитно морамо нешто предузети док не буде касно. Ту не требају анализе, већ потези. Прича не помаже“, закључује се.
Рукометаши Србије током утакмице против Француске у Зрењанину - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
СПОРТ
Француску је заменио Србијом и није се покајао: „Сада цео свет зна...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала