- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нови детаљи споразума о извозу украјинског жита: Процес ће се контролисати из турског универзитета

© Sputnik / Маријана КолаковићТурска џамија у Истанбулу
Турска џамија у Истанбулу - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Пратите нас
Цео процес контроле извоза пшенице и пољопривредних производа из Украјине обављаће се из заједничког координационог центра који је формиран на универзитету Министарства одбране Турске. Он се налази у подручју Левента, на обали Босфора у европском делу Истанбула, пише лист "Јени Шафак".
Како наводи издање, у центру ће бити заступљена војна лица са чином пуковника или генерала из Турске, Русије и Украјине. Тамо ће бити и представници УН. Није наведен тачан број људи који ће радити у центру, у којем су, како је прошле суботе рекао шеф турског Министарства одбране Хулуси Акар, представници „квартета” већ почели са радом.
"Јени Шафак" напомиње да ће сви трговачки бродови који се баве извозом пољопривредних производа бити регистровани у овом центру, од њих ће се тражити да га обавесте о природи робе која се превози.
Контрола безбедности пловидбе на транспортним правцима из три украјинске луке (Одеса, Јужни и Черноморск) вршиће се 24 сата дневно. По потреби ће се за ове сврхе користити и дронови. Војна пратња трговачких бродова није предвиђена, пише турски лист. Према њеним информацијама, контрола трговачких бродова ће се вршити како на излазу из украјинских лука, тако и у турским територијалним водама када буду кренули ка Украјини. Тако је, како је наведено, планирано да се спречи испорука „непожељног терета” Украјини.
Комбајн истоварује пожњевену пшеницу у камион у ДНР - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
СВЕТ
Истанбул: Почео рад координационог центра за храну
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала