- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Амерички генерал: Кинеска војска постала много опаснија

© AP Photo / Claudio CruzКинеска војска на пради
Кинеска војска на пради - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Командант америчких Здружених снага, генерал Марк Мили, рекао је да је кинеска војска постала знатно агресивнија и опаснија у претходних пет година.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Мили је казао да се број сусрета кинеских авионима у Пацифику са америчким и савезничким авионима повећао у тих пет година, „а самим тим се повећао и број небезбедних интеракција“, пренео је „Гардијан“.
„Порука је да је кинеска војска, у ваздуху и на мору, постала изузетно агресивнија у овом региону“, казао је амерички генерал током посете индонежанском главном граду Џакарти.
Мили је кренуо у посету Индо-Пацифику, а како наводи „Гардијан“, посета је фокусирана на „кинеску претњу“, преноси Танјуг.
Он ће присуствовати састанку министара одбране Индо-Пацифика ове недеље у Аустралији, где ће једна од главних тема бити „све јачи раст кинеске војске и потреба да се очува слободан, отворен и мирољубив Пацифик“.
Амерички војни званичници су раније тврдили да би Кина могла да нападне Тајван највероватније до 2027. године.
Амерички војник. Иза њега ПВО систем Патриот - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
СВЕТ
Кинеска војска упозорила Америку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала