- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бројке кажу – никад нико као Партизанов Нанели

© Фото : КК ПартизанЏејмс Нанели
Џејмс Нанели - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Партизан је овог лета довео Џејмса Нанелија, а ако ћемо веровати бројкама може се рећи да је довео најбољег шутера у историји Евролиге. Наиме, Нанели у каријери у Евролиги шутира за два преко 49%, за три поена преко 45% и са линије за слободна бацања преко 90%. А, то су цифре које нико пре није имао!
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Дакле, Нанели са овим бројкама надмашује све бивше и садашње играче Евролиге, колико год то можда и изненађујуће звучало.
Колико је Нанели у доброј форми говоре и подаци да је прошле сезоне бележио 13,8 поена у просеку, а томе је додавао 3,8 скока и 2,6 асистенције, за укупан просечан индекс корисности од 15. За два поена је шутирао 50,3%, за три 40,7%, а са линије за слободна бацања - 89,8%.
Када се гледа цела каријера: за два - 49,6%, за три - 45,2%, са пенала - 90,3%. Импресивно!
Већ смо писали да је Жељко Обрадовић овог лета одмах желео да измени целокупну позицију број три, па је тако довео Нанелија и Папапетруа, а решио се услуга Немање Дангубића, Радета Загорца и Родиона Куруца.
Управо је са те позиције прошле сезоне шкрипало на све стране, посебно у нападу где смо присуствовали чак и сценама у којима цео Пионир говори Куруцу да шутне за три поена, а он то није чинио због мањка самопоуздања.
Обрадовић је желео да избегне такве ситуације овога пута и довео је чивека – снајпера. Нанели кроз целу каријеру гарантује поене, већ је сарађивао са Обрадовићем, па заједно са искусним Папапетруом не би требало да има проблема да носи игру црно-белих са крилне позиције.
И допринесе поенима као што је то радио током целе каријере.
Да је Партизан желео да се појача добрим шутерима, поред доласка Нанелија, говори и чињеница да је ангажовао као прво појачање Данила Анђушића.
Српски шутер прошле сезоне био је девети најбољи у Евролиги по проценту шута за три поена, а гађао је са 42,5% успешности. Зато и не чуди што је и са линије за слободна бацања шутирао 87,3%.
Слична је прича и са Дантеом Егзумом који је био одличан прошле сезоне у Барселони.
Дакле, црно-бели су се натанковали шутерима овог лета. А посебно су Нанелијеве бројке импресивне.
Стеф Кари (десно) – кошаркаш Голден Стејт Вориорса - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
СПОРТ
Да ли је подигао или уништио кошарку?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала