- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Северна Кореја: Америка је биолошки терориста

© Sputnik / Кирилл Брага / Уђи у базу фотографијаЗнак за биолошку опасност
Знак за биолошку опасност - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Централна државна информативна агенција Кореје оптужила је САД да формира мрежу биолабораторија, између осталог и у Украјини, у којима ствара биохемијско оружје које прети безбедности човечанства. У чланку који је објављен на сајту агенције САД се називају "биолошким терористом".
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„САД данас, игноришући међународне уговоре и споразуме су многе биолабораторије поставиле у десетине земаља региона света, укључујући Украјину и тиме активно убрзавајући развој биохемијског оружја које угрожава живот и безбедност човечанства“, наводи се у материјалу.
У тексту се подвлачи да се већина тих лабораторија налази у антиамеричким самосталним земљама. Како пише агенција, мапа ширења лабораторија је у складу са мапом појављивања болести и вируса у свету.
Позивајући се на податке руске стране, Државна информативна агенција Кореје наводи да су десетине лабораторија основаних у Украјини спровеле програм развоја вируса хеморагијске грознице, као и пројекат за истраживање заразних болести које могу наштетити пољопривредној индустрији. Осим тога, САД су спровеле и веома опасну студију која се може сматрати развојем биолошких агенса за уништавање одређене расе или нације у целини, пише агенција.
Раније је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков изјавио да су током специјалне војне операције откривене чињенице у којима се наводи да је наређено да Кијев хитно очисти трагове након војно-биолошког програма који се у Украјини спроводи и који финансира Министарство одбране САД. Према његовим речима, од сарадника украјинских биолабораторија је добијена информација фа је 24. фебруара потребно хитно уништити посебно опасне патогене: узрочнике куге, антракса, туларемије, колере и других смртних болести.
Пентагон је 9. јуна признао да су САД за последњих 20 година подржале 46 различитих цивилних лабораторија, здравствених установа и центара за дијагностику болести у Украјини. Према његовим тврдњама, у Украјини нема програма за стварање нуклеарног, биолошког или хемијског наоружања, а сарадња са Украјином представља „мирне напоре на побољшању нуклеарне и радијационе безбедности, епидемиолошког надзора, хемијске безбедности, као и спремности да се одреагује на епидемије и пандемије".
Касније је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров у интервјуу листу „Известија“ изјавио да Вашингтон без обзира на чињенице наставља да изјављује о мировном карактеру истраживања америчких биолабораторија у Украјини, међутим, докази који су откривени у оквиру специјалне операције потврђују супротно.
Лабораторија - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
РУСИЈА
Министарство одбране Русије изнело нове шокантне доказе о војно-биолошкој делатности САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала