- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Белингкет“* и „Инсајдер“* стављени на списак непожељних НВО у Русији

© Sputnik / Михаил ВоскресенскийЗграда Министарства правде Русије
Зграда Министарства правде Русије - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
Издања „Белингкет'''* и „Инсајдер“* уврштени су у регистар невладиних организација чији је рад проглашен за непожељан у Русији, наводи се на сајту Министарства правде Русије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Министарство правде Русије је 26. јула ставило на списак страних и међународних невладиних организација чије су активности проглашене за непожељне на територији Русије следеће стране невладине организације: ‘Bellingcat Ltd’ (Велика Британија ); ‘Stichting Bellingcat’ (Холандија); ‘The Insider’ (Летонија); Институт за правне иницијативе Централне и Источне Европе (ЦЕЕЛИ Институт) (Чешка)“, наводи се у саопштењу.
Организације су уврштене на листу на основу одлуке првог заменика генералног тужиоца од 13. јула.
Раније је директор Спољно обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин изјавио да су „Белингкет“* и „Пројект“ и „Инсајдер“* (проглашени за стране агенте) повезани у једну мрежу. Према његовим речима, „Белингкет“ је потребан да би се извршио притисак на неку државу, као и на физичка и правна лица, а Спољно обавештајна служба има информације о томе ко руководи овим „наводно новинарским истраживачким пројектом“ у којем раде и бивши обавештајци.
*непожељна организација у Русији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала