- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„План ЕУ практично неизводљив“: Мађарска сумња да је могуће смањити потрошњу гаса у Европи

© Sputnik / Лола ЂорђевићПетер Сијарто
Петер Сијарто - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
План Европске комисије да смањи потрошњу гаса за 15 одсто је практично недостижан, изјавио је министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто, пише портал „Хирадо.ру“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Шта значи смањити потрошњу гаса у Европи за 15 одсто? Да ли све земље треба да је смање? Шта то значи за Мађарску или било коју другу земљу? Сви треба да троше 15 одсто мање? Индустријски потрошачи, власници станова, власници кућа? Или ће неко рећи да 15 одсто значи да толико мање треба да палимо светло, грејемо се и кувамо? Како ће све то испасти?“, запитао се Сијарто.
Како је истакао, Европска комисија у том случају спроводи план „искључиво комуникативног значаја чија је физичка реализација практично немогућа“.
Сијарто је нагласио да наводи на размишљања и чињеница да се „ванредна енергетска ситуација не развија у земљи против које је ЕУ увела санкције, него у нашој земљи која је увела санкције“.
„Једном се треба запитати да ли је то било добро“, казао је министар.
Како је раније саопштено, представници земаља ЕУ договорили су хитан план за смањење потрошње гаса за 15 одсто који треба да буде одобрен данас на специјалном састанку министара енергетике ЕУ у Бриселу.
Контролна соба термоелектране - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
РУСИЈА
Медији: У Европи завладала паника – земље ЕУ смањују потрошњу гаса за 15 одсто
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала