- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: Русија улаже у развој међународног саобраћајног коридора „Север-Југ“

© Sputnik / Сергей Субботин / Уђи у базу фотографијаСаобраћајни коридор "Север-Југ" у области Астрахан који повезује Русију, Иран, Индију и јужну Азију.
Саобраћајни коридор Север-Југ у области Астрахан који повезује Русију, Иран, Индију и јужну Азију. - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
Русија планира да до 2030. године уложи 1,5 милијарди долара у развој међународног саобраћајног коридора (МТК) „Север-Југ“ (INSTC), пише руски лист „Ведомости“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Руски лист се позива на презентацију Министарства саобраћаја Русије и извор који је близак Министарству и наводи да ће у пројекту развоја МТК учествовати и Руска железница.
Компанија ће градити линије од азербејџанског града Астара до града Рашт у Ирану, и учествоваће у електрификацији линије Гармсар-Инче-Бурун у Ирану. Изградња железничке пруге од Рашта до Астара ће помоћи у повећању протока робе путем коридора на три до десет тона годишње.
У Евроазијској банци за развој су оценили потенцијал МТК „Север-Југ“ на 15-25 милиона тона терета до 2030. године у односу на тренутних четири до шест милиона, али експерти тврде да је транспорт овим коридором скуп.
Председник Русије Владимир Путин је на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу (СПИЕФ) изјавио да ће се ускоро повећати проток робе овим коридором.
Русија, Индија и Иран су покренуле пројекат међународног саобраћајног коридора „Север-Југ“ који је дуг 7.200 километара и који представља краћу алтернативу Суецком каналу. Овај коридор је допринео процесу интеграције између земаља, њихове економије и омогућава даљи развој и јачање.
Коридор повезује Индију са Русијом преко Ирана, а споразум о његовој изградњи је потписан 2000. године.
Суецки канал - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2020
Изазов за Суецки канал: Иран покреће огроман коридор од Русије до Индије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала