- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Покренута истрага због малверзација са криптовалутама у САД

© Depositphotos.com / PeshkovБлокчејн
Блокчејн - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
Америчка комисија за хартије од вредности спроводи истрагу о томе да ли је крипто берза „Коинбејз глобал“ непрописно дозволила Американцима да тргују дигиталном имовином која је требало да буде регистрована као хартије од вредности.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Портпарол „Коинбејза“ је, у одговору на упит Ројтерса, навео да компанија не листира хартије од вредности на својој платформи, док је шеф њене правне службе Пол Гревал рекао да ће радо сарађивати са Комисијом по том питању.
„Уверени смо да наш ригорозни процес контроле – процес који је Америчка комисија за хартије од вредности већ проверила – држи хартије од вредности ван наше платформе“, додао је Гревал.
Агенција „Блумберг“, која је прва известила о овој истрази позивајући се на два поуздана извора, навела је да се контрола Комисије појачала откако је „Коинбејз“ проширио број токена које нуди за трговање.
Истрази коју води надлежна јединица Америчка комисија за хартије од вредности претходила је њеном испитивању наводне шеме инсајдерске трговине која је откривена прошле недеље, преноси Танјуг.
У првом случају инсајдерске трговине криптовалутама, амерички тужиоци су оптужили Исхана Вахија, бившег менаџера производа у „Коинбејзу“, за дељење поверљивих информација о предстојећим објавама нових криптовалута које ће „Коинбејз“ понудити корисницима да њима тргују путем његове платформе.
У грађанским тужбама везаним за то, Комисија је навела да су Вахијев брат Нихил Вахи и њихов пријатељ Самер Рамани купили и продали најмање 25 крипто-средства остваривши профит, од чега је Комисија девет идентификовала као хартије од вредности.
Комисија је у то време одбила да потврди да ли ће у жалби тражити акцију против „Коинбејза“ због листирања токена који се сматрају хартијама од вредности.
Ова платформа за криптовалуте је раније затражила од Комисије да развије правила за функционисање имовине дигиталних хартија од вредности.
Сувенирни са логотипима криптовалутa биткоин, лајткоин и итеријум - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
ЕКОНОМИЈА
„Крипто слом“: Драматичан пад криптовалута, стручњаци проценили када ће дотаћи дно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала