- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бразилац срећан што је срео „Лудака“ – и све научио од њега

© AP Photo / Joan MonfortРафиња, нападач Барселоне
Рафиња, нападач Барселоне - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
Рафаел Дијас Белоли, или Рафиња, ових дана је централна тема светских медија. Нови нападач Барселоне, који је пресудио Реалу у Ел Класику у Лас Вегасу (1:0), стигао је из Лидса за 58 милиона евра с епитетом једног од најбољих фудбалера Премијер лиге, а за све то је заслужан само један човек – Марсело Бијелса.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Лудак из Розарија", некадашњи тренер Лидса, инсистирао је на доласку сјајног Бразилца из француског Рена за само 17 милиона евра. И управо је Рафиња најбољи пример свега онога што чини Бијелсин фудбал – лепота и напорни тренинг.
Голови и дриблинзи које је приказивао остаће заувек у срцима навијача. Није Рафиња довољно урадио за клуб да стекне статус иконе или легенде Лидса, али је свакако херој кога овај град обожава.
Бразилац, међутим, каже да је само један човек заслужан за његову каријеру.
„Марсело Бијелса ме је одвео из Француске. Не знам да ли ме је знао од раније или не, али ме је довео у Лидс и улио ми самопоуздање. Бијелса је најважнија особа у мојој каријери. Тек када ми је улио неопходно самопоуздање и научио ме да играм фудбал на његов начин, могао сам да заиграм за Бразил. Захвалан сам свим клубовима за које сам играо за начин на који сам се развио и као фудбалер и као човек“, каже Рафиња.
А можда у Бразилу ни данас не би знали шта имају у Рафињи да није постојао опет он, опет Марсело Бијелса.
„Момак из скаутинга мије донео папир и рекао: 'Погледајте овог момка, пажљиво га пратимо'. Нисам му много придавао пажње, али су инсистирали. 'Погледајте бројке'. Онда сам позвао Марсела Бијелсу који нам је дао све неопходине информације. Његови квалитети су били импресивни“, потврдио је селектор Бразила Тите.
Рафиња је досад за Барселону одиграо две утакмице и има учинак од два гола и две асистенције, што је само по себи импресивно и само је потврда да су Каталонци његовим довођењем уболи џекпот.
Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
СПОРТ
Два гола за два минута несташног момка српског фудбала /видео/
Ришаиро Живковић - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
СПОРТ
Минут од 1.200 евра и статива за анале – Србија га је дуго чекала, али га неће запамтити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала