- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Минут од 1.200 евра и статива за анале – Србија га је дуго чекала, али га неће запамтити

© Фото: ФК Црвена звездаРишаиро Живковић
Ришаиро Живковић - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Пратите нас
Црвена звезда и Ришаиро Живковић и званично су раскинули сарадњу срушивши тако сан о првом тамнопутом фудбалеру у репрезентацији Србије. Холанђанин, коме је мама Пироћанка, напустио је Маракану после непуних годину дана и то са фином отпремнином, можда превисоком у односу на оно што је пружио на терену.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Имали су црвено-бели велике планове са Живковићем. На промоцији последњег дана августа спортски директор Митар Мркела није штедео комплименте причајући бајке о некадашњем ђаку Гронингена и Ајакса, да би мало касније тренер Дејан Станковић увидео да од Ришаира нема 'леба.
Промашај, односно статива против ТСЦ-а у последњем јесењем колу претходне сезоне биће оно по чему ће звездаши упамтити Живковића, више него по једином голу у црвено-белом дресу и то у Купу Србије против друголигаша Инђије.
Памтиће га и као једног од највећих промашаја у минулој сезони заједно са Дионијем, Фалком, Бакајоком који нису оставили никакав траг. Али, то Живковића и не дотиче много пошто му је тек 25 година, а на банковном рачуну има милионе стечене играњем у Кини.
Тај рачун допуниће му ускоро и Црвена звезда коју ће десетомесечна авантура са Ришаиром Живковићем коштати више од пола милиона евра. Конкретно 627.000 европских новчаница, односно 1.200 евра за сваки минут који је одиграо за црвено-беле.
Статистика каже, Ришаиро Живковић је у свим такмичењима забележио 14 наступа за црвено-беле и по гол и асистенцију, укупно 500 минута. И заиста уносан уговор.
Ришаиро Живковић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
СПОРТ
Крај бајке о „тамнопутом Србину“
Годишња плата 420.000 евра, бонус за Лигу Европе 50.000, за „дуплу круну“ такође 50.000, док је за један постигнут гол награђен 2.000. Дакле, укупно 522.000 евра.
Када се на то придодају и три месечне плате из ове сезоне (105.000 евра) које је Живковић тражио у склопу споразума о прекиду сарадње, долазимо до укупне цифре од 627.000 евра колико му Звезда дође.
Скуп експеримент који није прошао.
Крис Киркланд - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
СПОРТ
Потресна исповест као наук за све: „Таблете су ме разнеле!“
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
СПОРТ
Откривено како је српска „левица“ опчинила лондонске „чекићаре“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала