- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

У Мађарској формиран Савет одбране под руководством Орбана

© AFP 2023 / Ludovic MarinПремијер Мађарске Виктор Орбан
Премијер Мађарске Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
У Мађарској је формиран Савет одбране којим руководи премијер те земље Виктор Орбан, саопштио је његов портпарол Берталан Хаваши.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„У вези са специјалном операцијом у Украјини и европском економском кризом која је уследила, као и због повећаног миграционог притиска, наредних година посебну пажњу треба посветити заштити безбедности и суверенитета Мађарске“, саопштио је Хаваши, преноси агенција МТИ.

Истиче се да ће се Савет одбране бавити предлозима и извештајима који се односе на службе националне безбедности, јавне безбедности, пограничну полицију, националну одбрану, службу за избеглице, заштиту од природних катастрофа, борбу са тероризмом и развој одбране.
„Савет одбране је форум за доношење државних политичких одлука са посебним овлашћењима. Председник савета је премијер, а секретар – главни саветник за националну безбедност“, наводи се у саопштењу.
Раније је шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто изјавио да Будимпешта има сценарио за случај „војне ванредне ситуације“, како би заштитила и спасила 150.000 Мађара у украјинском Закарпатју, али би власти желеле да избегну такав сценарио.
Будимпешта. Архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
СВЕТ
Зашто Мађарска подиже борбену готовост
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала