- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Италијански министар: Имаћемо залиха гаса до фебруара

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Уђи у базу фотографијаЦеви гасовода "Северни ток 2"
Цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
Пратите нас
Резерве гаса у Италији трајаће до фебруара ако се прекину испоруке горива из Русије, изјавио је италијански министар за еколошку транзицију Роберто Чинголани.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„У случају престанка испорука из Русије почетком зиме, резерве ће трајати до фебруара, у марту би постојао мали компензовани дефицит, а онда ће потрошња у априлу опасти“, рекао је Чинголани на конференцији за новинаре о стању у сектору гаса.
Министар је потврдио да ће, узимајући у обзир уштеде у потрошњи и добијање нових енергената, Италија у другој половини 2024. године бити „потпуно независна“ од испорука гаса из Русије.
Како је додао, сада се наставља пуњење складишта гаса која су на нивоу од 71,7 одсто.
„Брзо се пунимо и на путу смо да у октобру достигнемо 90 одсто. То је циљ који смо себи поставили“, истакао је министар.
Према његовим речима, Италија ће у другој половини године моћи да рачуна на нове испоруке у износу од 7,5 милијарди кубних метара, од којих ће највећи део обезбедити Алжир.
„Краткорочно, наш циљ је да пребродимо зиму 2022-2023. кроз план диверсификације, пуњење складишта и плана за уштеду енергије“, објаснио је Чинголани.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је у понедељак да су наводи о непоузданости Русије као снабдевача гасом у супротности са реалношћу и историјом снабдевања, Русија увек испуњава своје обавезе. Он је нагласио да Русија није заинтересована за прекид испорука гаса Европи и де факто гарантује њену енергетску безбедност, а смањење обима пумпања је последица европских ограничења. Песков је истакао да Кремљ сматра да је погрешно повезивање нивоа пумпања гаса у Европу преко „Северног тока“ са укидањем европских санкција Русији, али су се због ових ограничења техничке могућности „Гаспрома“ за снабдевање сузиле.
Радник централног европског гасног чворишта у Баумгартену - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
СВЕТ
Италија спремна да ограничи потрошњу гаса за 7 одсто
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала