- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Мандић против осуде Русије: Сви знамо како ће сукоб у Украјини завршити и ко ће бити победник

© Sputnik / Лола Ђорђевић Андрија Мандић
Андрија Мандић - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
Пратите нас
Један од лидера ДФ, посланик Андрија Мандић поручио је данас у црногорском парламенту да посланици тог савеза неће гласати за Резолуцију о руској агресији на Украјину и истакао да Црна Гора, коју је Русија створила, не може решавати конфликте великих сила.
Мандић је у расправи истакао да Резолуција о осуди руске агресије на Украјину и њени предлагачи не исказују бригу за народ Украјине нити за поштовање међународног права.
„Просто желе да направе једну дечју замку у овом парламенту, где ће њихови ментори из западних амбасада да наводно стављају штрикове ко је за ЕУ а ко није везано за гласање о овој резолуцији. Сви који стављају штрикове нека знају да ми нећемо подржати ову резолуцију. Такво је време. Иако смо се борили за заједничку државу Србије и Црне Горе, данас просто осећам да је Демократски фронт последњи који брани вредности државе Црне Горе да сами доносимо одлуке, не зависимо ни од кога. Поштујемо ову државу тако што мислимо да грађани ове државе имају довољно памети и мудрости да одаберу властиту будућност“, казао је Мандић.
Приметио је да су они који данас предлажу ову резолуцију могли да предложе сличну кад је нападнута СР Југославија и послати поруку да и они подржавају међународно право.
Мандић је рекао да му је жао народа Украјине.

"Нама је жао као Словенима и Православцима што се води рат у Украјини. Залажемо се за територијални интегритет сваке државе на планети. Ипак, одлуком да Црна Гора уђе у НАТО савез, они главни промотери, а посебно Благоје Граховац потенцира чињеницу да кад мале државе уђу у такав савез треба да оду негде у заветрину а не да предњаче. Одакле вама право да ви предњачите и да будете испред САД у овоме? Мислите да су то европске вредности? То није наш пут“, поручио је Мандић.

Они који предлажу ову резолуцију, рекао је, желе да побегну од криминала и корупције и да заштите лидере и функционере њихове партије и мисле да ће лако преварити људе у амбасадама.

„Мислите да ће амбасадори прихватити причу да ДФ није европска странка јер нисмо гласали за неку резолуцију, а да сте ви европејци са скај апликацијама, шверцом цигара. Нећемо то допустити“, навео је Мандић.

Што се тиче сукоба у Украјини, сви знају како ће се завршити и ко ће бити победник, каже Мандић, и прецизира да ће доћи до ресета великих сила као и да нећемо живети у истом свету као што смо га познавали.
„Један сам од оних који смо бранили Југославију од НАТО агресије и који сам био веома љут на званичног представника Руске федерације који је извршио притисак да Југославија прихвати Кумановски споразум. Говорили смо да је Русија требало да уђе у рат због Југославије, а ако није хтела, да нам испоручи С-300. Све и да је Србија оборила авионе НАТО савеза, Руси су знали ко ће бити победник. Ипак, неки циљеви, као Рамбује, да се окупира цела Југославија од стране НАТО-а, нису прошли. Данас је НАТО само окупирао јужну српску покрајину“, навео је Мандић.
Мандић је, преноси подгорички портал Борба, оптужио предлагаче ове Резолуције да они и њихови савезници саветује Украјинцима да гину до последњег.
„Зашто доливате уље на ватру и зашто распирујете сукобе? Надамо се да ће што пре доћи до мира. Има ли ко дилему да ће Русија изгубити? Хоће ли резолуција нешто ту променити? Оно што је 99. Виктор Черномирдин нама, данас говори Хенри Кисинџер западном свету. И ми нећемо њега да послушамо, него ћемо резолуцијом да определимо судбину рата у Украјини. После рата у Украјини ништа неће бити исто на овој планети. А пошто ништа неће бити исто, ми морамо да поведемо рачуна, јер Црна Гора не би ни постојала као држава да је Русија није таквом створила. Имајте мало осећаја од времена Петра Великог до Александра II. Имајте поштовања према онима који су нам били историјски савезници“, рекао је, између осталог, Мандић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала