- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Прехрамбени споразум треба да се реализује у пакету

© Sputnik / Евгений ОдиноковЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
Пратите нас
Москва инсистира на томе да прехрамбени споразум треба да се реализује у пакету, са решењем питања нормализације руског извоза, изјавио је заменик директора Одељења за информације и штампу Министарства спољних послова Русије Иван Нечајев.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Споразуми постигнути у Истанбулу су свеобухватни и пакетни. Желимо да поново скренемо пажњу на то. То фактички значи да питање извоза украјинског жита и нормализације руског извоза треба да се решавају заједно. Управо то је симболизовало истовремено потписивање докумената у Истанбулу“, објаснио је Нечајев.
Он је додао да је Русија посвећена својим обавезама и ефикасној примени Истанбулских споразума.
Према његовим речима, стране мултилатералних споразума о укидању ограничења на испоруку руских производа за извоз и о помоћи Русије у извозу украјинског жита регулишу неопходне механизме за његову реализацију.
„Прерано је говорити о практичној реализацији меморандума и иницијативе (потписаних у Истанбулу), прошло је само неколико дана. У овом тренутку, стране регулишу све неопходне механизме за спровођење постављених задатака“, рекао је Нечајев.
У Истанбулу су 22. јула потписани мултилатерални споразуми о укидању ограничења на испоруку руских производа за извоз и о помоћи Русије у извозу украјинског жита. Споразум који су потписали представници Русије, Турске, Украјине и УН подразумева извоз украјинског жита, хране и ђубрива преко Црног мора из три луке.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров  - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
РУСИЈА
Лавров: „Прехрамбени споразум“ не спречава Русију да настави специјалну операцију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала