- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црна Гора: Почело замрзавање имовине руских држављана

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
Пратите нас
Управа за катастар и државну имовину Црне Горе почела је са уписима у катастар замрзнуте имовине руских држављана у тој земљи.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

До средине овог месеца била је уписана једна таква забележба на територији Будве, док је паралелно спровођен један управни посупак у вези са замрзавањем имовине једног руског држављанина на Жабљаку.
"Имајући у виду одлуке о увођењу рестриктивних мера, сагласно својим надлежностима, Управа за катастар и државну имовину уписала је упис забележбе ограничење располагања и стицања средстава и/или друге имовине (замрзавање): Општина Будва – Баширов Март. У Општини Жабљак у току је управни поступак за једно лице и до коначног завршетка поступка, податке не можемо доставити", навео је директор управе Коча Ђуришић у допису од 18. јула Министарству спољних послова, преносе црногорски медији.
Тај допис је Министарству спољних послова упућен као одговор на захтев о слободном приступу информацијама Акције за социјалну правду, која је почетком овог месеца тражила "листу свих држављана Руске Федерације у односу на које је донета одлука о забрани располагања њиховом имовином, односно којима је замрзнута имовина коју поседују у Црној Гори".
Подсећамо, министар унутрашњих послова Филип Аџић саопштио је 10. јуна да су замрзнуте 44 некретнине у Црној Гори, чији су власници руски држављани којима су претходно уведене санкције.
Према оцени стручњака, руски држављани и компаније прошле године уложили су у привреду Црне Горе преко 129 милиона евра, од чега је 49,46 милиона евра уложено у непокретности које су Руси купили на територији земље.
Према речима амбасадора Русије у Подгорици Владислава Масленикова, Русија је у протеклих 15 година највећи инвеститор у привреду Црне Горе. За то време руски инвеститори уложили су у ту земљу најмање 1,5 милијарди евра.
Црногорске власти придружиле су се свим санкцијама ЕУ против Русије 1. марта.
Заставе Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
РЕГИОН
Одлука о замрзавању имовине руских грађана у Црној Гори неуставна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала