- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милановић: Хрватска мора да реагује на Изетбеговићеве претње

© Tanjug / HINA/DAMIR SENCARЗоран Милановић
Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
Пратите нас
Председник Хрватске Зоран Милановић оштро је критиковао хрватску владу јер, како је навео, не реагује на претеће изјаве председника Странке демократске акције Бакира Изетбеговића.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Милановић је навео да хрватска влада „глуво и без трептаја слуша претње из Босне и Херцеговине, језик мржње и нетрпељивости који се ваља сарајевским улицама“, преноси Хина.
На страначком скупу у Хаџићима у БиХ Изетбеговић је дословце изјавио „пребројали смо се“, највероватније мислећи на Бошњаке.
„Пребројали смо се. И колико ловаца имамо и колико има младих људи и колико имамо инструктора на дроновима и тако даље. Даље нећу, али ево само да знате“, навео је Изетбеговић, како преноси Кликс.
Осврћући се на одлуку високог представника за БиХ Кристијана Шмита о техничким изменама Изборног закона БиХ, Милановић је рекао да Шмит не користи своја овлашћења како би наметнуо изборни закон који би осигурао права Хрвата у БиХ и додао да је он нелегално изабран на дужност високог представника.
Хрватски председник је подсетио да је месецима инсистирао да се измени актуелни изборни закон у БиХ, јер по његовој оцени тај правни акт доноси штету тамошњим Хрватима, наводи Хина, преноси Танјуг.
Америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
РЕГИОН
Америчка амбасада: Шокирани смо и згрожени изјавом Изетбеговића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала