- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рапорт за Спутњик са црвено-белог Кипра: „Врућина? Нема везе с везом“

© AFP 2023 / ALBERTO PIZZOLIНенад Томовић
Ненад Томовић - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
Пратите нас
Ненад Томовић, бивши штопер Црвене звезде и репрезентације Србије, који командује одбраном АЕК-а из Ларнаке, поручио је за Спутњик пред меч трећег кола са Партизаном у квалификацијама за Лигу Европе, да ће Кипрани покушати да искористе турбуленције у редовима црно-белих.
АЕК је пао пред данским Мидтјиландом после слабијег извођења пенала, након што је у оба меча реултат био 1:1, као и после продужетака у реваншу.
Пенал лутрија одвела је Данце да се боре за главну награду и Лигу шампиона, док АЕК борбу за Европу наставља кроз квалификације другог по јачини тамичења, а препрека на том путу биће му Партизан.
Играо је Ненад Томовић неколико пута против црно-белих, док је са капитенском траком око руке предводио Црвену зведзду. Али, давно је то било, пре готово 14 година. Касније га је пут одвео у Италију где се задржао преко деценију, а сада је стуб одбране тима из Ларнаке.
„Још не могу да прежалим утакмицу са Данцима. Штета јер смо брзо повели... Баш штета што смо дозволили себи да брзо примимо изједначујући погодак. Да смо издржали још, мислим да бисмо можда чак дали још један. Они су лоше ушли у утакмицу и све нам се лепо отворило, повели смо на време, брзи гол из прекида. После нам је њихов гол одсекао ноге. Али, то је фудбал, шта да се ради“, почео је Ненад Томовић рапорт са Кипра за Спутњик.
Жреб је раније одлучио да ће поражени из двомеча АЕК – Мидтјиланд ударити на вицешампиона Србије – Партизан.
Искрено, најмање сам желео да играм против Партизана. Последњи пут сам играо против њих дерби са Звездом, има 14 година. Жао ми је што играм против српског представника, тако сам увек размишљао. Увек навијам да наши клубови догурају далеко у Европи, много значи српском фудбалу због коефицијента. Само због тога сам желео да избегнемо Партизан“, искрен је Ненад.
Томовић који крајем августа пуни 35 година и који је годинама са успехом бранио боје Фиорентине, Ђенове и осталих италијанских клубова, одлично је упућен у дешавања у црно-белом табору. Испратио је одлазак Здјелара у ЦСКА из Москве, као и оставку спортског директора Ивице Илиева.
„Са спортске стране морам да гледам себе и своју екипу, те турбуленције које се дешавају нам сигурно иду у прилог и покушаћемо да их искористимо, како бисмо додатно ставили притисак на Партизан. Испратио сам од почетка све што се код њих дешава. Мада, то ти је код нас у Србији нормално, јер резултати диктирају. Одмах је све катастрофа, подносе се оставке... Да су уместо два ремија уписали две победе, сигурно да не би било толико буке и да би било све другачије. Овако, притисак је на њима, а ми ћемо учинити све да после првог меча на нашем стадиону 4. августа ставимо додатни притисак на њих пред реванш. Желимо да остваримо што бољи резултат на Кипру јер знамо да је у Хумској тешко играти. Партизан има одличне навијаче. Они знају да буду ветар у леђа, али умеју и да се окрену против тима и да онда црно-белима буде још теже“, истиче штопер АЕК Ларнаке.
Свестан је бивши репрезентативац Србије да Партизан поседује квалитет и да се никако не сме потценити, без обзира на то што су чак осморица играча летос напустили Хумску и што је недавно отишао и капитен Здјелар у ЦСКА из Москве.
„Треба да будемо паметни и да искористимо турбулентан моменат у Партизану. Са играчке и са фудбалске стране, не смемо да се опуштамо јер имају одличне играче. Партизану се не прети. Потребно је да се што боље припремимо за меч и да већ у првом сусрету остваримо што бољи резултат. То што је отишла окосница тима, што је отишао капитен и промењен је тренер, само је потврда да се нешто турбулентно дешава тамо. Није све фудбалски здраво, сигурно ни да играчима није лако када им на почетку сезоне оде капитен. Утиче то на психу, поготово када се не доведе адекватно појачање. Сви играчи који су отишли летос су претходно већ били у Партизану, осећају клуб и шок је за остале што су отишли. Колико код да си фокусиран на оно што долази, не могу такве ситуације да не утичу и да те не поремете. Понављам, покушаћемо то да искористимо максимално“, јасан је Томовић.
Осим Томовића у табору АЕК-а игра још један бивши фудбалер Црвене звезде – Иван Тричковски који је, према речима нашег саговорника, прва звезда тима из Ларнаке. И више од тога...
Тричковски је овде легенда клуба. Ту је већ седам или осам година, малтене је сваке године најбољи стрелац кипарског првенства, увек је у идеалних 11 првенства. Он је на Кипру прешао игрицу што би се рекло. Иако је моја генерација и има 35 година, он је највећа опасност по противничку мрежу. Наше оружје је колектив, јаки смо као екипа у сваком смислу те речи. И онда из те тимске игре увек искочи неки нови појединац. Имамо новог тренера од почетка ових припрема и одиграли смо две утакмице у квалификацијама са њим. Донео је нешто ново, мало смо агресивнији, волимо да изађемо горе у пресинг. Кад имамо лопту играмо пас игру, али исто тако се трудимо да што пре завршимо акцију“, истакао је некадашњи капитен Црвене звезде.
На питање да ли би врућина коју апострофирају српски медији могла да буде највећи непријатељ Партизану на Кипру, с обзиром на то да се меч игра у 18.30 по локалном времену, Томовић је одговорио:
„Видим да то многи причају, али то нема везе са везом. Ми тренирамо у пола осам ујутру, избегавамо ту врућину. Гледамо да не играмо и да не тренирамо по њој. Како је противнику, тако је и нама. Видело се то против Мидтјиланда. Можда то одговара домаћим играчима, али су код нас углавном странци“, закључио је наш саговорник.
Двобој АЕК-а и Партизана заказан је за 4. август на Кипру, док је реванш недељу дана касније у Хумској.
Славни бразилски фудбалер Роналдо је гледао спектакл који су приказали Француска и Аргентина у Казању - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
СПОРТ
Роналдо на удару навијача – због крста и ловоровог листа /фото/
Ивица Илиев - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
СПОРТ
Илиев напустио Партизан
Партизан Рикардо и Натхо - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
СПОРТ
Партизан са Кипра креће ка Европи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала