Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

У Србију стижу два руска хеликоптера „Камов“

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаХеликопетр "камов"
Хеликопетр камов - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
Пратите нас
Председник Александар Вучић најавио је данас да се за најмање месец дана очекује долазак два руска хеликоптера „Камов“, који су како је рекао давно плаћени.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„За мање од месец дана бићемо опремљени најмодернијим противпожарним хеликоптерима на свету који носе по 5.000 литара воде, док наши носе ведра са по 1.000 литара“, навео је Вучић.
Рекао је да ћемо пуно моћи да помогнемо у пожарима земљама „Отвореног Балкана“, али и свима другима који то буду тражили, као што су то тражили Словенци.
„Хвала и Боруту Пахору који је позвао да се захвали и Тањи Фајон и свима осталима који су били фер“, рекао је Вучић, преноси Танјуг.
Што се војске тиче, истакао је да је разлика у опремљености и наоружању у односу на период пре 10 година не мањи од 20 према један.

„То нису исте војске, тадашња је имала један ваздухоплов ловачког типа који је могао да полети, а данас имамо 14 мигова 29 који лете, већ имамо и хеликоптера нови више од 35 купљених. То није иста војска. Да и не причам о системима Панцир, Фк-3, новим тенковима...“, закључио је Вучић.

Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
СРБИЈА
Вучић о деценији власти и плановима за будућност: Много смо урадили, наредних осам месеци критично
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала