- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Џаферовић оптужио Хрватску да се меша у унутрашње послове БиХ

© PREDSEDNISTVO SRBIJEШефик Џаферовић
Шефик Џаферовић - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
Пратите нас
Председавајући Председништва БиХ Шефик Џаферовић данас је оптужио Хрватску за мешање у унутрашње послове његове земље, а ХДЗ БиХ да уз подршку Загреба прети територијалном интегритету БиХ.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У изјави која је медијима достављена из његове канцеларије, Џаферовић је коментарисао спорења око измена изборног закона, уз оцену да ХДЗ БиХ, након што нису испуњена њихова очекивања, сада уз подршку из Хрватске прете територијалном интегритету БиХ, преноси Хина.
„Није непознаница да ХДЗ БиХ уз охрабрење из власти Хрватске већ дужи период прети насиљем против територијалног интегритета БиХ уколико до избора не буде измењен изборни закон по њиховим захтевима. Ради се о недопустивим претњама које је требало у старту одбацити“, рекао је Џаферовић и позвао државе-чланице Управног одбора Савета за спровођење мира у БиХ да не толеришу такво понашање и да пред њим не попуштају.
Скандалозним је назвао то што високи званичници Хрватске позивају такозваног високог представника Кристијана Шмита да промени изборни закон БиХ. Он такође сматра и да највиши хрватски званичници вређају грађане БиХ.
„Ми се нисмо мешали у унутрашња питања Хрватске нити смо упућивали претње територијалном интегритету Хрватске, те позивам власти ове суседне државе да престану, у синергији са ХДЗ БиХ у јавности и иза затворених врата претити територијалном интегритету БиХ“, изјавио је Џаферовић.
Он је додао да грађани БиХ међу којима су и Бошњаци желе мир и сарадњу унутар земље, али су спремни да се бране у случају потребе, преноси Танјуг.
„Право на самоодбрану је право прописано повељом УН и нико не може забрањивати да кажемо да ћемо се бранити ако нас поново неко нападне“, изјавио је Џаферовић.
Кристијан Шмит - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
РЕГИОН
Судбина грађанина Шмита: Ударио на хрватски зид гнева и ратни добош Бошњака, а Срби га не признају
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала