- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Роналдо се враћа тамо где је све почело – у Атлетику прете, Енглези и Немци одустали

© AP Photo / Jon SuperКристијано Роналдо
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
Пратите нас
Питање је тренутка када ће незадовољство Кристијана Роналда ескалирати у Манчестер јунајтеду, а нови клуб и даље се безуспешно тражи. После приче да би славни Португалац могао да игра у Атлетико Мадриду, навијачи тог клуба изазвали су буру. Према писању „Атлетика“ потенцијална опција могао би да буде и Спортинг.
Према писању „Дејли Мејла“ Кристијано Роналдо тражио је раскид уговора са Манчестер јунајтедом што није изненађење када се направи осврт на претходни период у ком Португалац није био на тренинзима са остатком екипе.
Одлазак је дефинитивно све ближи, али је питање где? Сага је почела са причом о трансферу у Челси, да би се у причи појавио и Бајерн, а на крају се испоставило да ни Енглезима ни Немцима не одговара да уложе толико новца.
Као бомба одјекнула је вест о томе да би Кристијано могао да постане нови фудбалер Атлетико Мадрида, а спекулисало се да су многе позитивне аспекте у тој сарадњи видели и Португалац и Дијего Симеоне.
Међутим, упркос томе што Роналда наводно нису интересовали навијачи Атлетика, они су Дијегу јасно ставили до знања да ће бити проблема ако Кристијано стигне у клуб. Претње су отишле предалеко.
„Симеоне, Симоне слушај навијаче, ако хоћеш да доведеш Кристијана све ћемо вас стрељати“, гласила је језива порука навијача Атлетико Мадрида.
Прича о мадридском клубу потонула је убрзо након што је испливала и сада смо поново на почетку.
Највећи проблем лежи у томе што Роналдо као један од највреднијих фудбалера данашњице жели да игра Лигу шампиона што му Манчестер није омогућио.
Како је пренео „Атлетик“, Жорж Мендеш, Кристијанов агент, у преговорима је са Спортингом што на први поглед изгледа готово као шала због финансијских могућности клуба.
Међутим, клуб у којем је Роналдо почео каријеру играће Лигу шампиона и то је један од кључних разлога због чега би Спортинг и славни фудбалер могли да се договоре.
Повратак на стазу којом је корачао градећи једну од највећих фудбалских каријера икада, Роналду би могао да се деси ипак само ако би пристао на нешто скромнији уговор.
Португалац тренутно у Јунајтеду зарађује 430.000 евра недељно, али новац очигледно не купује срећу јер Роналдо неће путовати са екипом ни на меч са Атлетиком у Ослу који се игра 30. јула.
Саша Здјелар - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
СПОРТ
Саша је учврстио везу Београда и Москве: „Браћо, поносан сам што сам овде“
Томислав Сивић - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
СПОРТ
Тренер Радничког: Као да немамо никога на голу, ово је срамота
Чукарички - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
СПОРТ
Чукарички укупном „осмицом“ решио Расинг
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала