- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Летонија поново купује руски гас

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаРуски гас
Руски гас - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
Пратите нас
Компанија „Летонија гас“ је поново почела да купује руски гас, међутим, не купује га од „Гаспрома“, већ од другог добављача, и плаћа га у еврима, изјавио је директор компаније Ајгарс Калвитис.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Компанија сада добија гас из Русије, али не купујемо гас од ‘Гаспрома’, јер њему не можемо да платимо. Имамо другог добављача. Информацију ко је нови добављач не откривамо јавности“, рекао је он Летонској телевизији.
Калвитис је такође навео да компанија плаћа гас у еврима, а не у рубљама.
Парламент Летоније је у јулу усвојио измену закона о енергетици којом је забрањена куповина руског гаса, а министар иностраних послова Едгарс Ринкевичс је изјавио да земља намерава да овај канала изузме за испоруку ресурса.
У мају је Комисија за тржиште финансија и капитала Летоније одбила да изда компанији „Летонија гас“ посебну дозволу за плаћање руског гаса у рубљама. Раније је руководство компаније саопштило да плаћање гаса у рубљама формално не крши санкциони режим и да је могуће. Међутим, ова изјава је убрзо уклоњена са сајта компаније.
Далековод - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
РУСИЈА
Литванија, Летонија и Естонија убрзале процес напуштања руске енергетске мреже
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала