- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија ће започети процес напуштања пројекта Међународне свемирске станице после 2024. године

© Фото : Иван Вагнер / РоскосмосПоглед на Земљу са Међународне свемирске станице
Поглед на Земљу са Међународне свемирске станице - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
Пратите нас
Русија ће започети процес изласка из пројекта Међународне свемирске станице након 2024. године, за то ће бити потребно време, рекао је генерални директор „Роскосмоса“ Јуриј Борисов за телевизију „Русија 24“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Нисмо још унапред обавештавали о томе, засад нема потребе да се то ради. Само смо рекли да ћемо након 2024. године покренути процес изласка. Да ли ће то бити средином 2024. или 2025. године све то, у ствари, зависи између осталог и од стања, перформанси саме Међународне свемирске станице. Али није никаква тајна да ћемо почети са тим, то сам саопштио и председнику“, рекао је Борисов.

Он је додао да међународна политика не би требало да утиче на заједничке пројекте Русије са њеним партнерима на Међународној свемирској станици.
„Сматрам да и данас и у будућности такви пројекти треба да буду изван политике. Веома ми је жао што понекад, у ово тешко време, наши заједнички пројекти у свемиру који су заиста занимљиви целом човечанству буду политички обојени. То је погрешно“, рекао је Борисов.
Како је саопштено на Телеграм каналу „Роскосмоса“, наредни излазак руских космонаута у отворени свемир са Међународне свемирске станице заказан је за средину августа ове године.
Космонаути „Роскосмоса“ Олег Артјомов и Денис Матвејев изаћи ће у отворени свемир како би наставили рад на интеграцији роботске руке ЕСА у руски сегмент станице.
Планирано је да ће радови у отвореном свемиру трајати шест сати и 46 минута.
Руски свемирски бродови Сојуз и Прогрес прикључени на Међународну свемирску станицу - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
РУСИЈА
Прва посада би могла да полети ка новој руској орбиталној службеној станици 2028. године /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала