- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ШОС: Против Русије покренут тотални хибридни рат који почиње да се прелива на Кину

© SputnikЗастава Шангајске организације за сарадњу
Застава Шангајске организације за сарадњу - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
Пратите нас
Против Русије је покренут тотални хибридни рат који почиње да се прелива на Кину, изјавио је заменик генералног секретара Шангајске организације за сарадњу (ШОС) Григориј Логвинов.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Сада је постало потпуно очигледно да су информационе технологије почеле да се користе у војне сврхе, а медијски простор се претворио у полигоне и бојна поља. Против једне од држава, оснивача ШОС-а, против Русије, покренут је тотални хибридни рат који већ почиње да се прелива на Кину“, рекао је Логвинов на отварању Форума медија и аналитичких центара земаља ШОС.

Он је подсетио да је Шангајска организација за сарадњу од тренутка оснивања „била објекат отворено непријатељских коментара у западним медијима“.
Логвинов је истакао да се у протекле две деценије антагонизам са Запада само појачао, посебно након нереда у Казахстану у јануару ове године, када је ШОС заједно са Организацијом договора о колективној безбедности (ОДКБ) подржао легитимне власти републике.
Дипломата додаје да је у завршном протоколу након консултација информативних служби министарстава спољних послова земаља-чланица ШОС-а у априлу ове године констатовано да је неопходно да се обрати пажња на проблем супротстављања лажним информацијама.
Шангајска организација за сарадњу је евроазијска политичка, економска и безбедносна организација основана 2001. године у Шангају од стране лидера Кине, Казахстана, Киргистана, Русије, Таџикистана и Узбекистана. Изузев Узбекстана, све остале државе су биле чланице Шангајске петорке (основане 1996), а након пријема Узбекистана 2001. организација је добила садашње име. Индија и Пакистан придружили су се организацији 2017. године. На самиту ШОС у Душанбеу у септембру 2011. године започета је процедура пријема Ирана у организацију и пружања статуса партнера у дијалогу Египта, Катара и Саудијске Арабије. Белорусија је ове године поднела званичан захтев за приступање ШОС у својству пуноправног члана.
Самит ШОС одржаће се у септембру 2022. године у Самарканду.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
РУСИЈА
Лавров: Ствара се ред земаља које желе да се придруже ШОС
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала