- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарске компаније за снабдевање топлотом на ивици банкрота због поскупљења гаса

© Sputnik / Лола ЂорђевићГасовод
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
Пратите нас
Бугарско Удружење организација за снабдевање топлотом упозорило је да су компаније за снабдевање топлотом на ивици банкрота због наглог повећања цена природног гаса, пише портал „бТВ“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Из Удружења подсећају да је за даљи наставак рада компанија неопходно да држава наставци да им исплаћује компензације. Међутим, како кажу, поскупљење грејања и топле воде биће неизбежно.
Председник Удружења Кремен Георгијев изјавио је да су шокирани предлогом да се цена гаса повећа у августу за 54 одсто.

„Огроман проблем за рад компанија у наредним месецима представља то што не постоје гаранције за будуће испоруке главног горива које користе те компаније. Неколико директора ми је саопштило да ће престати да исплаћују добављачима природног гаса, јер немају финансијске могућности“, истиче Георгијев.

Међутим, према речима министра енергетике Бугарске Александра Николова, већ у октобру се може очекивати значајно смањење цене гаса, јер ће до тад бити пуштен у рад интерконектор између Грчке и Бугарске којим ће Бугарска добијати додатне количине азербејџанског гаса.
Цена гаса у Бугарској је у јулу порасла за 32 одсто, док бугарски снабдевач гаса „Булгаргас“ предлаже да се повећа цена гаса у августу за 54 одсто.
Министри енергетике земаља чланица ЕУ постигли су политички споразум о оквиру за смањење гаса. Земље-чланице ЕУ су постигле политички договор о добровољном смањењу потражње за природним гасом за 15 одсто ове зиме.
Руски гас - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
РУСИЈА
Медији: „Булгаргас“ на ивици банкрота због набавке скупог гаса преко посредника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала