- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда заврнула рукаве, Партизан побегао са часа на ком се причало о 20 милиона евра

© Фото : ФК Црвена звездаМирко Иванић и Александар Катаи – ФК Црвена звезда
Мирко Иванић и Александар Катаи – ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
Пратите нас
Нова сезона Суперлиге Србије у којој је улог никад већи – директан пласман у Лигу шампиона, што гарантује око 20 милиона евра, тек што је почела, а већ се стиче утисак да је шампионска трка готова. Црвена звезда хита ка шестој узастопној титули првака државе, док је Партизан практично стао пре него што је и кренуо.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Такво је бар тренутно стање које на најбољи могући начин описује и Твит бившег фудбалера Мирка Поледице који је тренутно председник Синдиката професионалних фудбалера „Независност“.
„Црвена звезда је ушла у историју европског фудбала, пре је ушла у Лигу шампиона у сезони 2023/24, него што ће ући у сезони 2022/23“, гласио је Поледицин твит.
Ништа није слагао, практично тако стоје ствари. Јер, Црвена звезда је демонстрирала силу у уводна четири кола домаћег првенства где има гол разлику 17:1 и максималан учинак од 12 бодова.
Звезда је урадила домаћи и слушала је помно на часу када се водила битка за коефицијенте и када је званично из Европске куће фудбала (УЕФА) стигла потврда ће Србија од сезоне 2023/24 имати директног учесника у Лиги шампиона, док ће другопласирани ићи у квалификације за елитно такмичење.
Финансијска инјекција од вртоглавих 20 милиона евра била је мотив до неба да казнена експедиција Дејана Станковића која суверено влада српских фудбалом већ пола деценије, не изгуби мотивацију, већ добије додатну.
Док је Партизан с друге стране, уместо да се тргне из летаргије у коју је запао, наставио да тоне све дубље.
Помпезно су из Хумске најављивали да ће се ове сезоне, као и свих претходних, борити за оно што им припрада и што им је „отето“, али је изгледа све остало на речима и лебди у ваздуху, док их на терену нигде нема.
Међу првима се огласио капитен Саша Здјелар поводом титуле и Лиге шампиона, али је исти отишао за тричавих 500.000 евра и необјашњиве клаузуле коју је клуб ставио, допустивши да остане без „мотора“ екипе и лидера на терену.
Отишао је Здјелар у московски ЦСКА, што је додатно оголило огромне проблеме у Хумској, а екипа је остала обезглављена да тумара и удара у сваки зид. Најновији ударац задао је Нови Пазар који је славио резултатом 1:0, чиме су црно-бели остали закуцани на свега пет бодова из четири кола, а Звезда је прегазила Радник и осигурала лидерску позицију с максималних 12 бодова.
Стиче се утисак да у Партизану као да нису слушали на часу када се причало о 20 милиона евра, о Лиги шампиона и свим благодетима које носи прво место и титула, већ су црно-бели, попут лоших и незаинтересованих ученика побегли с круцијалног часа, а Звезда је заврнула рукаве и бацила се на посао.
Редом су Катаи и другови пунили мреже Радничког из Ниша (4:0), Колубаре (5:0), Младости (2:1) и Радника (6:0), за импознатних 17:1 после четири кола.
Против Радника из Сурдулице, где су се у стрелце уписали Иванић, Кангва који је топ појачање и игра се фудбала, Катаи, Павков, Канга и Букари, направљена је најбоља могућа увертира за среду и Пјуник када црвено-бели крећу поход на Лигу шампиона.
Ту се и долази до нонсенса да ће актуелном прваку Србије бити тежи задатак да се ове сезоне домогне џекпота и Лиге шампиона где креће од трећег кола, него наредне, где је практично већ одрадио посао.
Звезда је стигла и до низа од 97 утакмица на Маракани у Суперлиги.
„Тиме смо срушили лични рекорд који је износио 96 и постављен је у периоду од 1998. до 2004. године. Следећи рекорд који нападамо је Реалов који је износио 121 меч без пораза у првенству, а постављен је шездесетих година прошлог века“, наводи се на сајту Црвене звезде.
А док Звезда позива навијаче да се мобилишу пред Пјуник и помогну Станковићу и екипи да већ у првом сусрету отклоне све недоумице око пласмана у плеј-оф за Лигу шампиона у Партизану је упаљен црвени аларм.
Навијачи траже неопозиве оставке председник и осталих високих функционера јер екипа не делује да има шампионски квалитет и амбиције, док за то време тренер Илија Столица поручује да би подношење оставке био кукавички чин.
Али, лопта је округло и све је могуће. Партизану је ово други најлошији старт у сезони од када је Србија самостална држава, а чињенице кажу да је у сезони 2016/17 када је претходни пут тако лоше стартовао клуб из Хумске, на крају освојио и титулу.
Остаје да се види да ли ће се историја поновити или ће Партизан остати да се ваља у блату у којем се тренутно налази, што Црвена звезда максимално користи и доминира на свим пољима.
Алекс Фергусон - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
СПОРТ
Да ли ће глас легенде помоћи „ђаволима“ да се врате тамо где им је место?
Илија Столица - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
СПОРТ
Столици се седи у Партизану: „Свашта, био би то кукавички чин“
Мирко Иванић и Александар Катаи – ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
СПОРТ
Звезда рутински и убедљиво искористила Партизанов кикс /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала