- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски Искандери ликвидирали нацисте у Харковској области, уништен ешалон елитног батаљона Зеленског

© УПСИ МО РФРуски систем "Искандер"
Руски систем Искандер - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије саопштило је да је руска војска „искандерима“ гађала положаје националистичког батаљона „Кракен“ у Харковској области, а том приликом ликвидирано је преко 30 нациста и уништено је 10 јединица војне технике.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Екстремисти „Кракена“ били су смештени у хангарима локалног месног комбината у подручју града Богодухов у Харковској области.
Оружане снаге Русије су 28. јула увече ракетама велике прецизности ликвидирале преко 150 украјинских екстремиста.
„Директним поготком је уништен војни железнички ешалон на станици Красноармејск у ДНР који је превозио елитни јуришни батаљон прве одвојене бригаде председника Украјине. На месту је ликвидирано преко 140 екстремиста. Још око 250 милитаната је задобило повреде различитог степена. Сва војна техника, која се налазила у ешалону, је онеспособљена“, саопштило је Министарство одбране Русије.
Руска ПВО је током протеклог дана оборила 13 украјинских дронова. Пресретнуто је шест пројектила испаљених из вишецевних ракетних система, као и две балистичке ракете „Точка У“ у Херсонској области. Руски ловци оборили су украјински авион МиГ-29 у подручју Кривог Рога.
Током контрабатеријске борбе руска војска је уништила две америчке хаубице М777 у Запорошкој области. Уништена је и батерија вишецевних ракетних бацача „Ураган“ и две артиљеријске батерије хаубица „Гиацинт Б“ у ДНР.
Руска војска је елиминисала шест водова украјинских вишецевних ракетних бацача „Град“, две батерије артиљеријских система „Гвоздика“, седам водова артиљеријског оруђа Д-20 и Д-30. Уништени водови су се налазили на положајима у ДНР, Запорошкој и Николајевској области.
Оружане снаге Русије уништиле су привремене положаје 110. и 14. механизоване бригаде украјинске војске. Ликвидирано је до 80 милитаната и војна техника.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
РУСИЈА
Француски волонтер за Спутњик: Сведочио сам мучењу и убиствима заробљених Руса и инсценирању у Бучи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала