Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Куртијев кабинет после седнице Савета безбедности: Све спремно за спровођење мера реципроцитета

© AP Photo / Visar KryeziuЛидер покрета Самоопредељење Аљбин Курти
Лидер покрета Самоопредељење Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
Пратите нас
Аљбин Курти, премијер привремених приштинских институција, одржао је седницу савета за безбедност, након које је саопштено да су институције разрадиле "техничке и административне" процедуре за спровођење, како се каже, мера реципроцитета са Србијом.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Из Куртијевог кабинета је саопштено да 1. августа почиње да се примењује одлука о почетку замене регистарских таблица у таблице "РКС", као и одлука о издавању привремених декларацијских листова који замењују лична документа Србије, преноси Коха.
Како се наводи, рок за прекривање државних симбола Србије за возила која улазе на КиМ померен је на 31. октобар 2022. године, пренео је Танјуг.
Влада привремених приштинских институција у јуну је донела одлуку да грађанима који имају документа Србије приликом уласка на КиМ издају потврде које замењују та документа. Приштина је такође обавезала власнике возила са ознакама српских градова на КиМ да изврше пререгистрацију на РКС таблице.

Нема опасности од дестабилизације

Kурти сматра да нема опасности од дестабилизације због одлуке о реципроцитету са централном Србијом када је реч о документима. Он је на прес конференцији рекао да се ради на томе да сутра све прође како треба, преноси Репортери.
Додао је да неће бити узимана документа од грађана који на Косову и Метохију улазе из централне Србије, већ да ће они добијати декларацијски лист.
Курти је оценио да нема места напетости нити опасности од дестабилизације јер је, према његовој тврдњи, реч о легитимном и легалном потезу Приштине, пренео је Танјуг.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
СРБИЈА
Вучић: Акција Приштине треба да почне вечерас, Срби више зулума трпети неће /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала