- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србина уценили у Сиднеју – одбио је срамну понуду и појачао градског ривала: „Разочаран сам“

© AFP 2023 / KARIM JAAFARМилош Нинковић
Милош Нинковић - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
Пратите нас
Милош Нинковић, бивши српски репрезентативац, који је овог лета шокирао Аустралију преласком из Сиднеја у редове градског ривала Вестерн Сиднеј Вондерерса, објаснио је због чега је био приморан да повуче такав потез. Клуб га је практично уценио да добије папире о држављанству или да ако све потраје, оконча каријеру!?
Нинковић је фудбалер племенитог кова, а такав је и као човек. Миран, ненаметљив, док је на терену вођа и организатор игре. Вртела се игра шампионског Сиднеја претходних година око српске десетке, која је на крају доживела сраман и недопустив третман аустралијског клуба.
У разгвору за Моззарт спорт популарни Нине је образложио своју одлуку да из Сиднеја пређе у редове градског ривала Вестер Сиднеја.
„Знам да се моја одлука о преласку у Вондерерсе многима неће свидети, али нисамо могао да дозволим да ми каријера зависи од тога када ћу добити држављанство. Намеравао сам да у Сиднеју завршим каријеру, нисам ни могао да сањам да ће се овакo нешто догодити. Доведен сам у позицију да немам други избор осим тога да потражим други клуб“, рекао је Нинковић дописнику Моззарта у Аустралији.
Некадашњи везиста Црвене звезде и француског Евиана, наставио је да објашњава шта се заправо догодило.
„Желим да људи знају истину о мом одласку из Сиднеја. Пре неколико месеци сам замолио челнике клуба да ми кажу какве планове имају за мене и где ме виде. Имам 37 година, породицу, децу која у Сиднеју иду у школу и треба да планирамо будућност. Међутим, време је пролазило, а од надлежних у клубу није стизао одговор. Понудили су ми да останем играче Сиднеја, али под условом да до почетка сезоне добијем држављнство Аустралје. Имали су идеју да одрадим три месеца припрема са екипом и да онда чекам да ли ће се догодити нешто на шта не могу да утичем. И ту није крај. Предложили су ми да ако до октобра не добијем држављанство за које сам аплицирао раније ове године, завршим каријеру, а да ће они опроштај да ми уприличе у оквиру неког ревијалног меча. Нико ме чак није ни питао да ли желим да завршим каријеру. Е, то нисам могао да прихватим", поручио је резигнирани Нинковић, који ће убудуће уместо небескоплавог дрес“, носити црвено-црни дрес Вондерерса.
СПОРТ
Спектакл пред 94.000 навијача: Српски суперхерој немоћан против краља /видео/
Јирген Клоп са цветом Наталијина рамонда - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
СПОРТ
Ливерпул стигао до трофеја Комјунити шилда, заблистао Нуњез
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала