- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Барса је опет моћна, али Реал има Бермудски троугао – „тамо нестаје лопта“

© AP Photo / Manu FernandezКарло Анчелоти
Карло Анчелоти - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
Пратите нас
Дон Карло Анчелоти причао је похвално о Барселони која с бројним појачањима опет делује моћно и не престаје да ниже победе на припремама, док је за свој Реал после тријумфа над Јувентусом (2:0) поручио да поседује „Бермундски троугао“ – место где нестаје лопта.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Барселона је победила Реал у Ел Класику одиграном у Лас Вегасу, ремизирала је са Јувентусом (2:0) на америчкој турнеји, а последњи на својој кожи њену снагу осетио је Њујорк који је савладан резултатом 2:0.
И док је Реал мировао у прелазном року, Каталонци су довели велики број фудбалера. Стигли су Роберт Левандовски, Рафиња, Френк Кеси, Андреас Кристенсен...
„Ништа ме више не чуди у фудбалу. Барселона слаже врхунски тим, али ја се бринем само за свој. Поштујемо Барселону“, поручио је Италијан који се са Мадриђанима минуле сезоне попео на кров Европе, освојио је и трофеј Примере.
А онда је стари фудбалски вук муњевито поентирао док је причао о свом клубу који је без икаквих проблема бацио на колена Јувентус у ноћи између суботе и недеље головима Карима Бенземе и Марка Асенсија.
Велики део посла одрадио је везни ред са Кросом, Каземиром и Модрићем који су у неколико наврата "сакрили лопту" ривалу. Био је то повод да новинари у Амеирици питају Карла Анчелотија чему је наклоњен. Младим снагама или искусним везним фудбалерима, као што је поменути трио фантастико, Италијан је дао крајње оригиналан одговор:
„И једно и друго. Млади везисти су попут рокенрола, они старији су класик. Модрића, Кроса и Каземира зовем 'Бермудским троуглом'. Зашто? Зато што лопта тамо нестаје“, рекао је Анчелоти.
И заиста је тако. Магију су изводили Хрват, Немац и Бразилац против Јувентусових везних фудбалера који нису могли да дођу до лопте и управо је та борба на средини однела превагу у корист краљевског клуба против торинске "старе даме".
Арсенал - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
СПОРТ
Хоће ли у топу „изгорети“ још 121 милион фунти?
Лионел Меси, Барселона - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
СПОРТ
Обнова „романсе“ у срцу Каталоније – „Меси заслужује ново поглавље у Барселони“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала