- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хоће ли у топу „изгорети“ још 121 милион фунти?

© AP Photo / John RaouxАрсенал
Арсенал - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
Пратите нас
И ово лето донело је мултимилионску реконструкцију играчког кадра Арсенала који годинама покушава да се приближи Лиги шампиона. Прошле сезоне Тотенхем им је преотео четврто место у финишу сезоне, а да се тако нешто не понови, тренер Микел Артета је решио да поново завуче газди дубоко руку у џеп.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Откако је постао нови власник Тобџија пре четири године, канадски милионер Стен Кренке улаже огромне своте новца како би направио компетитиван тим и коначно напао сам врх Премијер лиге. У осам прелазних рокова до сада потрошио је близу пола милијарде фунти, али резултата опет нема.
Тренер Микел Артета има среће да га газда подржава више него неке раније тренере па му је у протеклих пар недеља омогућио појачања од чак 121 милион фунти, односно 132 милиона евра. По томе су водећи клуб у Енглеској, самим тим и на свету.
Младо крило Сао Паула Маркињос (19 година, 3,5 милиона) и амерички голман Мет Тарнер (28, 7 милиона) само су били узгредне куповине.
Тобџије су се мушки отвориле за везисте Фабија Вијеиру из Порта (35 милиона евра) и Олександра Зинченка из Манчестер ситија (35 милиона), као и некадашњег нападача Грађана Габријела Жезуса, који је рекордер овог лета (52 милиона).
Ово последње појачање показало је у припремном периоду да би могло да буде озбиљан фактор следеће сезоне. Бразилац је постигао седам голова на пет утакмица, а посебно импресиван био је у јучерашњем тријумфу над Севиљом од 6:0 када је дао хет-трик.
Када се на све њих дода и везиста Лестера Јуриј Тилеманс чија је цена око 32 милиона фунти, а кога Артета стварно жели у свом тиму, јасно је да би коначна бројка водећег тима Премијер лиге по потрошњи могла да превали суму 150 милиона фунти.
Тиме би Тобџије могле да изједначе рекорде из претходних прелазних рокова када су редовно, сваког лета трошиле по 150 и кусур милиона фунти. Све те паре су изгореле у топу Унаја Емерија и Микела Артете па ћемо видети да ли ће то опет бити случај.
Ришаиро Живковић - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
СПОРТ
Минут од 1.200 евра и статива за анале – Србија га је дуго чекала, али га неће запамтити
Крис Киркланд - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
СПОРТ
Потресна исповест као наук за све: „Таблете су ме разнеле!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала