- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Наришкин: Непријатељ се може победити само јединством власти, војске и народа

© PixabayГрб Русије
Грб Русије - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Пратите нас
Победе над непријатељем у биткама могу се добити само онда када су власт, војска и народ уједињени и не подлежу деструктивном спољном утицају. За Русију је то лекција стара више од једног века, изјавио је директор Спољне обавештајне службе Русије, председник Руског историјског друштва Сергеј Наришкин.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Он је учествовао на комеморативној церемонији одржаној у Москви на 108. годишњицу уласка Русије у Први светски рат.

„Историјска иронија је да положивши милионе живота за победу сила Антанте, Русија ипак није ушла у круг држава победника, чак је била принуђена да потпише понижавајући Брестски споразум“, истакао је Наришков.

Према његовим речима, важну улогу у томе је одиграла и националистичка пропаганда коју су у иностранству циљано водили непријатељи Русије. Како је истакао, први оружани одреди украјинских националиста потпуно су формирани на територији Аустроугарске.
Наришкин је оценио да су, одмах након тога, неке политичке снаге наставиле националистичку пропаганду у земљи.
„И данас, после сто година, настављамо да беремо горке плодове њиховог суштински злочиначког, антидржавног и антисоцијалног деловања", додао је он.
Како је нагласио, сигуран је да ће искуство из Првог светског рата Русији омогућити да извуче најважнији историјски закључак да је руско јединство неуништиво ако су војска, власт и друштво уједињени у истом циљу – победи над непријатељем. Он је нагласио да је тако увек било.
„Данас, када тоталитарно-либерални Запад покушава да целом свету наметне глобални рат, веома је важно извући праве поуке из огромног историјског искуства Русије", закључио је он.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Директор Спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
РУСИЈА
Наришкин: Расадник неонацизма у Украјини је опасност за целу Европу
Тајни агенти - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
РУСИЈА
„Спречили нови светски рат“: Руски тајни агенти много пута утицали на ток светске историје
Председник Државне Думе Сергеј Наришкин - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
РУСИЈА
Наришкин: На страни Русије је историја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала