Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Небојша Човић: Игра је отишла предалеко, подићи борбену готовост наше војске и полиције

© Sputnik / Радоје ПантовићНебојша Човић
Небојша Човић - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Пратите нас
Небојша Човић, бивши заменик премијера Србије и бивши председник Координационог центра за југ Србије и Координационог центра за Косово и Метохију сигуран је да Аљбин Курти сам стоји иза свега што се сада дешава на Косову и Метохији.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Курти је оно што су тимови за прављење криза одређених западних земаља припремили и ово су већ виђени сценарији. Очигледно је да је сада изабран тренутак кроз који би могао да се настави притисак на Србе на простору КиМ, а ја већ дуго времена причам да је све оно што они раде у функцији даљег етничког чишћења Срба,“ истиче Човић.
Важно је, додаје он, колико је то могуће, у овим тренуцима избећи ову смишљену провокацију јер они ће преко својих разних специјалних јединца покушати да изазову инцидент.

„Али, у свему овоме поставља се питање шта ради Кфор? Просто је невероватно да се он тако лагодно понаша јер би требало да буде у функцији спречавања било каквих провокација у смислу спречавања сукоба,“ подсећа Човић.

Што се наше стране тиче, каже Човић, руководство треба добро да процени ситуацију јер верујем да они имају много, много више информација са терена и шире.
„Не треба бежати и од варијанте да се борбена готовост наше војске и полиције подигне. Мислим да је ова игра отишла предалеко, ако ћемо свака три или четири месеца имати „хистерију искомплексираног Аљбина Куртија“, иза кога знамо ко стоји и коме све ово одговара,“ каже Човић.
Он подсећа да је прошло десет година од Бриселског споразума и не зна се која је ово по реду провокација Приштине у свим сегментима када је реч о Србима и српској имовини на КиМ.
„И поред тога мора се максимално сачувати мир ако је то икако могуће и колико се може. Срби треба да буду паметни да не наседају на провокације и да буду добро организовани доле,“ закључује он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала