- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Расписана међународна потерница за Душком Шарићем

© Sputnik / Александар МилачићЗначка полиције Србије
Значка полиције Србије - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Пратите нас
За Душком Шарићем је расписана међународна Интерполова потерница због сумње да је припадник организоване криминалне групе свог рођеног брата Дарка Шарића, који се налази у притвору, речено је вечерас Танјугу у Тужилаштву за организовани криминал.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Предлог за расписивање потернице је изнело Тужилаштво за организовани криминал, а Специјални суд је донео наредбу, након чега је Интерпол Србије расписао потерницу.
Тужилац за организовани криминал донео је 19. јула наредбу о проширењу истраге против организоване криминалне групе Дарка Шарића, којом је обухваћен и његов брат Душко, као и Данило Одовић, Александар Бошковић, Данило Стојановић и Милутин Радовановић.
Ово је треће проширење истраге у односу на ову криминалну групу.
Након 15. априла, када је донета наредба о спровођењу истраге, 31. маја, 22. јуна и 19. јула донете су наредбе о проширењу истраге.
Како су пренели поједини медији, Душко Шарић се сумњичи да је, по наређењима Дарка Шарића, водио рачуна о финансијама криминалне групе.
Такође, сумња се да је Душко Шарић преко Бошковића плаћао полицајцима Стојановићу и Радовановићу да криминалној групи доставе информације које има полиција и Безбедносно информациона агенција о нападу на сведока Горана Николашевића и да истрагу усмеравају у погрешном смеру, пренео је Танјуг.
Душко Шарић је, како се сумња, купио телефоне, платио инсталирање и одржавање апликације "Скај", и да је платио изградњу и опремање викедица Стојановићу и Радовановићу на Космају.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала