- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор: Помоћи ћемо Србима; Руски посланик: Ако Србија устукне, биће смрвљена

© Sputnik / Лола ЂорђевићСкуп подршке Русији из Београда
Скуп подршке Русији из Београда - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Пратите нас
Одлагање забране српских докумената у непризнатој републици од стране косовских власти није решење проблема. Иза свега стоје Вашингтон и Лондон, то је типично њихов манир, изјавио је први заменик председника одбора за међународна питања Савета Федерације Русије Владимир Џабаров за Спутњик.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Према његовим речима, Западу у Украјини не иде онако како би хтели, чак наговарају Украјинце да не преговарају са Русијом и да ратују „до последњег војника“. Сада су, истакао је он, Вашингтон и Лондон одлучили да „запале још једно жариште“ у Европи.
Он је нагласио да су Срби јак народ, који својевремено ни Хитлер није могао да сломи.
Према мишљењу сенатора, Београд сада мора хитно да покрене питање о заоштравању ситуације са Косовом на нивоу Савета безбедности Уједињених нација.

То је њихово питање, подржаћемо их у СБ УН“, истакао је он.

Он је оценио да је пољуљана цела структура европске безбедности са којом НАТО неће моћи да се носи.

Русија ће помоћи Србији

Џабаров је подсетио да је сâмо Косово – нелегална творевина.
Он је оценио да ће, у случају заоштравања ситуације око Србије, Русија помоћи Београду, без ступања у сукоб.

„Сматрам да ми нећемо улазити у сукоб. Али, наравно да ћемо помоћи Србима, ако нам се обрате. Имамо споразум о пријатељству“, нагласио је он.

Џабаров претпоставља да се ова ситуација „може завршити оружаним сукобом и чим тамо уђу НАТО снаге, наравно, постоји опасност да ће бити увучене и друге земље које су савезници Србије“.
„То је веома опасно, то је центар Европе и све се може завршити јако тужно, јер су на Косову стациониране НАТО снаге“, истакао је Џабаров.

Криза ─ начин да се казни Србија

Посланик Државне Думе Русије из „Јединствене Русије“ Олег Морозов сматра да је криза у самопроглашеној републици Косово начин да се казни Србија, као и да је могућ војни сукоб уз учешће мировних снага НАТО.
Он је додао да ће све земље које нису подржале став САД у вези са догађајима у Украјини ускоро ће добити „црну ознаку“.
„Питање је колико је Србија спремна да се бори за своје интересе и да јавно затражи помоћ од Русије у овом сукобу. Европљани се панично боје још једног рата у Европи. Ако Србија устукне, биће смрвљена“, нагласио је он.
Претходно је портпарол председника Русије Дмитриј Песков изјавио да Москва подржава Србију у ситуацији око непризнатог Косова и да су захтеви власти региона Србима који живе на северу су неосновани.
У недељу увече и у понедељак увече на северу Косова избили су немири због планиране забране од стране Приштине уласка возила са српским регистарским таблицама и документима, која је требало да ступи на снагу 1. августа.
Косовске власти су тамо прво послале полицију, али су после позива Сједињених Америчких Држава одложиле забрану која је изазвала напетост у покрајини за месец дана. Председник Србије Александар Вучић изјавио је у понедељак увече да очекује смањење тензија на Косову и да ће Београд, како је рекао, учинити све могуће све за то. Ситуација у покрајини је тренутно мирна.
Лидер Чеченије Рамзан Кадиров - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
СРБИЈА
Кадиров: Иза сукоба на Космету стоји НАТО
Косово, у близини прелаза Јариње - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
СРБИЈА
Председник општине Зубин Поток: Барикаде нису повучене, страх и даље присутан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала