- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Француска портретисткиња отвара НБА серију креатора у Европи

© AP Photo / Tony GutierrezСрпски кошаркаш Бобан Марјановић, НБА
Српски кошаркаш Бобан Марјановић, НБА - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
Пратите нас
Прво издање „НБА серијe креатора“ у Европи представља француску портретисткињу Анају Оар. Ради се о серији оригиналних уметничких дела коју је НБА наручила од уметника из Француске, Грчке, Италије, Шпаније и Уједињеног Kраљевства у част обележавања 75. сезоне лиге 2021/22.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Разноликим спектром стилова и композиција, свако уметничко дело је сконцентрисано на страст уметника за НБА, омиљене тренутке из историје лиге, као и на повезаност Европе са кошаркашком.
Анаја, која је као репрезентативка Француске у кошарци освојила златну медаљу на Европском првенству за млађе од 16 година и сребрну медаљу на Светском првенству за млађе од 17 година, обе 2017. године, комбиновала је своју страст према кошарци са студијама уметности у Сједињеним Државама.
Оар је рођена у Евреу и живи у Монпељеу, а њена уметничка репутација је значајно порасла када је почела да дели портрете спортиста и уметника израђене угљеном на свом Инстаграм налогу, првенствено због запањујуц́ег реализма.
Она такође црпи инспирацију из тема које сматра важним и које проналазимо у њеним делима.
Анајини уметнички радови – портрети (Еван Фурније, Тони Паркер, Никола Батум и Руди Гобер) и други промотивни материјал могу се погледати од 2. августа на каналима друштвених мрежа НБА Француске и НБА Европе.
Легендарни НБА кошаркаш Шекил О'Нил - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
СПОРТ
НБА лига шири утицај – Шекил амбасадор утакмица у Абу Дабију
СПОРТ
Када ће Ембид заиграти за Французе?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала