- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Азербејџан нарушио примирје у Нагорно Карабаху, руски мировњаци смирују ситуацију

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаРуски мировњаци чисте терен од мина у Карабаху
Руски мировњаци чисте терен од мина у Карабаху - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије саопштило је да је дошло до погоршања ситуације у зони одговорности руског мировног контингента у Нагорно Карабаху.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Констатовано је заоштравање ситуације у зони одговорности контингента. Оружане снаге Азербејџана су прекршиле режим прекида ватре у подручју узвишења Сарибаба. Команда руског мировног контингента заједно са представницима азербејџанске и јерменске стране предузима мере за стабилизацију ситуације“, наводи се у саопштењу руске војске.

Такође се наводи да су руске мировне јединице патролирале двема рутама у Мардакертском и Мартунинском округу.
„У циљу осигуравања безбедности руских мировњака и спречавања могућих инцидената, одржава се стални контакт са генералштабовима оружаних снага Азербејџана и Јерменије“, истиче се у саопштењу.
Лидер непризнате републике Нагорно Карабах Араик Арутјуњан објавио је делимичну мобилизацију због заоштравања ситуације у региону након што је Министарство одбране Нагорно Карабаха саопштило да су у нападу азербејџанске војске погинула двојица војника Карабаха, док је 14 повређено.
Са друге стране, званични Баку је оптужио војно-политичко руководство Јерменије за погибију азербејџанског војника у Карабаху. Како су саопштили, Оружане снаге Азербејџана су преузеле контролу над неколико висоравни у овој непризнатој републици. Ову операцију су назвали "Одмазда".
Јереван: Азербејџанска војска наставља са артиљеријском паљбом - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
СВЕТ
Операција „Одмазда“: Азербејџан открио детаље војне акције у Карабаху
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала