- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Посета Пелосијеве Тајвану ─ покушај САД да докажу да су некажњиве

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Пратите нас
Посетом председнице Представничког дома Сједињене Америчке Држава Ненси Пелоси Тајвану Вашингтон покушава да докаже целом свету своју некажњивост и сведозвољеност, изјавио је у среду шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Оно у чему се огледа та линија о којој говоримо односи се и на ситуацију у Украјини, не сумњам у то. То је тежња да се свима докаже њихова некажњивост и да им је све дозвољено: раде шта им се прохте“, истакао је Лавров новинарима на крају преговора у Мјанмару.

Како је нагласио, не види други разлог да се ствара таква провокација, практично из ведра неба, а одлично се зна шта Тајван значи Кинеској Народној Републици.
Пелоси је у уторак увече долетела у Тајпеј, а у среду ујутру имала је састанак са шефом тајванске администрације Цаи Инг-веном. Ово је њена прва посета Тајвану од 1997. године. Америчка администрација, коју је кинески лидер упозорио да „играњем ватром ризикује да се опече“, уверила је Пекинг у своју приврженост политици „једне Кине“, али се оградила од посете, рекавши да Пелосијева сама доноси одлуке.
Кина сматра Тајван својом провинцијом и увек се противи сваком контакту између представника Тајпеја и актуелних званичника, посебно високих званичника, или војске из земаља са којима Пекинг има успостављене дипломатске односе.
Председница Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси и шеф администрације Тајвана Цај Инг-вен - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
РУСИЈА
Захарова: Посета Пелосијеве Тајвану ─ дивља акција
Ненси Пелоси  - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
СВЕТ
Ненси Пелоси стигла у Сеул /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала