- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Олуја“ у државном врху Хрватске уочи сутрашње прославе у Книну

© Flickr / nijabaХрватска застава се вијори на тврђави у Книну
Хрватска застава се вијори на тврђави у Книну - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Пратите нас
Овогодишње обележавање 27 година од акције хрватске војске „Олуја“, која је означена као највећи егзодус на тлу Европе после Другог светског рата, а који Хрватска обележава као Дан државности, домовинске захвалности и Дан бранилаца, протећиће, судећи по најавама, у знаку великих сукоба шефа државе Зорана Милановића и премијера Андреја Пленковића.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Тројица министара из Пленковићеве владе, наиме, одбило је да учествује на традиционалном пријему који сутра увече у Книну приређује председник Милановић, а реч је о министру одбране Мариу Баножићу, министру полиције и потпредседнику владе Давору Божиновићу и такође потпредседнику владе и министру бранилаца Томи Медведу.
Према данас представљеном програму обележавање „Олује“, централни скуп биће одржан на стадиону "Динара", где се очекује обраћање председника Милановића, премијера Пленковића и председника парламента Гордана Јандроковића, док ће се присутнима у име бранилаца обратити пензионисани генерал Младен Маркач.
Уобичајено за вече је предвиђен забавни програм, али није саопштено ко ће бити извођачи.
Раније је то био најомиљенији певач деснича Марко Перковић Томпсон, који у својим песмама велича усташтво, а најчешћи усклик тога дана у Книну је био „за дом спремни“.
Иначе, према званичним извештајима полиције, још ранијих година је уочено да се у Книну поводом годишњице „Олује“ окупља све мање људи, а хрватска удружења ветерана за то одговорним сматрају државни врх и политику, пренео је Танјуг.
Подкаст
Зашто прича о Олуји није никада до краја испричана | Спутњик интервју
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала