- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Поднет захтев за изгласавање неповерења Влади Црне Горе, заказана седница

© AP Photo / Risto BozovicСкупштина Црне Горе
Скупштина Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Пратите нас
Клубови посланика ДПС, СДП-ЛП, СД, ДУА у Скупштини Црне Горе предали су у скупштинску процедуру предлог да се гласа о неповерењу 43. Влади Црне Горе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Разлог за подношење предлога за гласање о неповерењу Влади су „изостали резултати Владе на плану реализације оних приоритета који су утврђени приликом њеног избора“, а тичу се „реформи правосудног система, јачања система владавине права, интензивирања процеса европских интеграција, консолидације економске политике у земљи и реорганизације система здравствене заштите у условима пандемије вируса корона која траје“, наводи се у заједничком саопштењу посланичких клубова.
„Даље, игнорантским поступањем председника Владе Дритана Абазовића према ставовима најзначајнијих научних установа у земљи, као и истакнутих стручњака и организација цивилног друштва, те стављањем односа са Српском православном црквом у први план, при чему је властитим неодговорним поступањем довео до подизања тензија у друштву и до ненадокнадивог губитка времена потребног за квалитетно испуњавање обавеза из европске агенде, ова Влада је изгубила легитимитет“, образлажу ови посланички клубови, преносе „Вијести“.
Додаје се да је на крају образложења предлога закључено да је, „због свега наведеног, а у намери да се заштите витални државни интереси Црне Горе и сачува шанса да земља крене путем европске интеграције, подношење иницијативе за изгласавање неповерења 43. Влади Црне Горе било неопходно“.
Предсједница Скупштине Данијела Ђуровић заказала је за петак, 19. август, ванредну седницу парламента на којој ће се посланици изјашњавати о иницијативи о неповерењу Влади, наводи подгорички медиј.
СРБИЈА
Рјешење деценијског питања: Ко поздравља а ко критикује потписивање Темељног уговора
Потписивање Темељног уговора између СПЦ и Владе Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
РЕГИОН
Потписан Темељни уговор између Владе Црне Горе и СПЦ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала