- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мицић пред квалификације: „Хладне главе, не треба нам притисак“

© AP Photo / Darko VojinovicВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Пратите нас
На окупљању кошаркашке репрезентације Србије пред мечеве квалификација за Светско првенство говорио је и Василије Мицић, који је објаснио да селекција мора да прихвати реалност и да се фокусира пред утакмице са Грчком и Турском.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Србија ће током квалификација за Светско првенство поред Николе Јокића, најбољег кошаркаша НБА лиге имати и Василија Мицића, једног од најбољих кошаркаша у Европи.
Кошаркаш Ефеса истакао је да репрезентацију Србије чека тежак посао са Грцима и Турцима и да сваки играч у утакмицу треба да уђе хладне главе.
„То су све кошаркашке ствари, нико то није прижељкивао, то је реалност коју морамо да испратимо. Моја водиља увек је да се иде дан по дан, утакмица по утакмицу. Обе екипе су врло добре, и Грчка и Турска, најбоље су у последњих десет година. Требало би да прво будемо фокусирани на нас, на наш тим који има много талента, да идемо у све хладних глава. Не треба нам додатни притисак, сви знамо шта је то“, поручио је Мицић.
Српски кошаркаш дотакао се и тога како би квалификације за Светско првенство које се играју 25. и 28. августа могле да се одразе на Мундобаскет.
„Психолошка ситуација екипе зависи и индивидуално, од самих играча. Наравно, тренер је ту наш предводник, он ће урадити све што је у његовој моћи да нас после сваке утакмице опорави, прво ментално а потом и физички. Приступ свакој утакмици зависи од индивидуе. Генерално, на то гледам као само на једну утакмицу, ни на све ово што сам у животу урадио нисам гледао као на неку велику ствар, већ као вид посла, забаве. Овде је то мало другачије, јер је приступ већи, верујем да ће сваки играч дати свој максимум. Нико овде није дошао да би ревијално наступао за репрезентацију, свако од нас жели прво да буде здрав. Мотивација неће недостајати, то је предуслов за добру партију“, истакао је Мицић.
Када је реч о Европском првенству Мицић је рекао да у тиму влада добро расположење и да је већина играча дошла одморна.
„Европско првенство је доста јако. Сви су се ужелели тог играња, некако се поклопило и да НБА играчи имају мало више одмора, да дођу свежи, већина је потписала те неке битне уговоре, што има велики утицај на њихове одлуке. Верујем да ће ово Европско првенство бити јако интересантно. Грчка долази у најјачем саставу, ми смо исто тако у најбољем саставу, биће то вероватно једна од бољих утакмица пред првенство“, верује Мицић.
Иако је током лета било говора да ће Мицић отићи у НБА стигла је вест о новом уговору са Ефесом због ког је српски кошаркаш срећан и не жали што још увек није отишао преко океана.
„Мени је 20. јула био дан истека тог уговора, до тада сам могао да одем. Када се то завршило, званично сам остао у Ефесу, мада сам и пре тога био миран због те одлуке јер ми је у Ефесу толико лепо да шта год да кажем можда би то и нарушило тај однос у екипи и осећај који имам тамо. Наравно, даљи корак је био тај НБА који се није десио и врло сам миран и сталожен пред све ово, тако да је све у реду“, објаснио је Мицић.
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
СПОРТ
Пешић открио да Србија остаје без двојице НБА играча па поменуо Јокића: Он је као тамбура
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала