Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић разговарао са генералним секретаром НАТО о Косову и Метохији

© Tanjug / Марко ЂоковићЈенс Столтенберг и Александар Вучић на Факултету политичких наука у Београду
Јенс Столтенберг и Александар Вучић на Факултету политичких наука у Београду - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом поводом забрињавајуће ситуације на северу Косова и Метохије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Вучић и Столтенберг сагласили су се да је неопходан наставак дијалога Београда и Приштине, те да су мир и стабилност од круцијалне важности, не само за Србију и регион, већ и за све оне који на Косову и Метохији живе.
Председник Вучић је током разговора са генералним секретаром Столтенбергом изнео позицију Србије по питању изузетно тешке ситуације на Косову и Метохији и упознао га са активностима Приштине које уносе додатни страх и немир код грађана српске националности.
Такође, председник Вучић је нагласио да Србија ни једним јединим потезом није прекршила ни Бриселски споразум, ни Резолуцију 1244, као што није на било који начин угрозила очување мира, већ да наставља да се понаша одговорно и озбиљно у решавању проблема и отворених питања везаних за јужну српску покрајину.
Двојица саговорника договорили су да наставе директну комуникацију у циљу очувања мира и стабилности у целом региону, а председник Вучић је захвалио генералном секретару НАТО Столтенбергу на коректном односу и жељи да саслуша српску страну, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника републике.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
СРБИЈА
Вучић: Избегнута је катастрофа, али се плашим да ћемо имати још тешких дана
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
СРБИЈА
Столтенберг о тензијама на Косову и Метохији: Све стране морају да остану уздржане
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала